Predstavljena lista IDS-a za novigradsko vijeće


- Uključili smo ljude koji će dobro zastupati interese svih građana Novigrada. Imamo 46 posto žena, predstavnike svih dijelova grada i nacionalnih manjina, među kojima pet Talijana. Uveli smo nova imena uz dosadašnje vijećnike koji garantiraju kontinuitet u Gradskom vijeću čiji je rad bio izuzetno dobar. Neki od njih nisu članovi stranke, jer je za nas bitan čovjek, a ne političko opredjeljenje, kazala je na današnjem predstavljanju IDS-ove liste za vijeće Katarina Nemet, druga na listi, napominjući da je 60 posto članova njihove stranke visokoobrazovano.

Važnu ulogu mladih u IDS-u istaknuo je Miloš Šverko, peti na listi na kojoj je više od polovice kandidata mlađe od 35 godina. Objasnio je da ih upravo to navodi na učlanjivanje, kao i stabilnost i jasni ciljevi stranke. Poručio je da će mladi dati svoj doprinos radu IDS-a i razvitku grada, utirući put generacijama iza sebe.

Nositelj liste i kandidat za gradonačelnika, aktualni prvi čovjek Novigrada Anteo Milos istaknuo je da su u zadnje četiri godine ostvarili obećano. Projekte poticane stanogradnje i uređenja dijelova starogradske jezgre dovršit će u novom mandatu tijekom kojeg planiraju izgradnju nove talijanske škole, dogradnju vrtića Tičići, pretvaranje kina u moderan kongresno-multimedijalni centar, dovršetak kanalizacijske mreže, uključujući naselja Bužinija, Kršin i Stancija Bružada, uvođenje trećeg stupnja pročišćavanja otpadnih voda te proširenje mola u Porporeli za još 30-ak vezova. 

- Za očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta prioritet je aktiviranje radne zone Sv. Vidal 2, gdje smo izgradili infrastrukturu, dovršili prostornoplansku dokumentaciju i zalažemo se da nam država dodijeli potrebno zemljište. Nastavit ćemo sa subvencioniranjem malog i srednjeg poduzetništva i s poticajima u turizmu, posebno za obiteljske hotele i privatni smještaj, kazao je Milos.

U planu je otvorenje dnevnog boravka za osobe treće životne dobi i osnivanje mjesnih odbora. 

- Novigrad prepoznatljivim čini njegovo zajedništvo, čije je očuvanje politika IDS-a i moja osobno. Upravo smo zajedništvom, bez obzira na stranačku ili bilo koju drugu pripadnost, postigli konkretne rezultate i naš je grad, prema anketama, jedan od onih u kojima se živi najbolje u Hrvatskoj, dobitnik je Plavog cvijeta i ima najveće proračunske prihode po stanovniku u državi - čak 14,5 tisuća kuna, rekao je Milos. (Napisala i snimila K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter