Predstavljena lista HSLS-a za bujsko Gradsko vijeće

Manuel Vigini, Alen Visković i William Vigini (Snimila Kristina FLEGAR)
Manuel Vigini, Alen Visković i William Vigini (Snimila Kristina FLEGAR)

Naša je lista sastavljena od mladih, radišnih i poduzetnih ljudi te dopunjena s nekolicinom starijih i iskusnijih, koji zajedno čine snagu potrebnu za stvarni napredak, rekao je predsjednik bujskog HSLS-a, dosadašnji vijećnik i drugi na listi Alen Višković. Uz njega su se danas predstavili i nositelj William Vigini te treći na listi Manuel Vigini.

Izuzetno su ponosni što su među rijetkima ispoštovali zakonom propisanu kvotu uključujući na listu 40 posto žena. Prije četiri godine HSLS je s novim vodstvom samostalno izašao na izbore i osvojio jedno vijećničko mjesto.

- Jedini smo predložili gradonačelniku i Gradskom vijeću na usvajanje konkretno idejno rješenje za gradsko parkiralište i aktualizirali rješavanje tog akutnog problema. Jedini smo Vijeću uputili na usvajanje prijedlog nove odluke o davanju u zakup poslovnih prostora, koji je, uz manje korekcije, usvojen. Da je takva odluka ranije bila na snazi ne bismo bili prisiljeni otpisati 800 tisuća kuna duga udruge vinara za najam starog vinskog podruma zbog zastare, kazao je Višković. Naglasio je i da je na njihov prijedlog uvedena bežična internet mreža na području grada, za čije se širenje sad zalažu.

- I dalje ćemo se prioritetno zalagati za potrebe mladih ljudi, ne zanemarujući sve druge, posebno starije i socijalno ugrožene. Za Buje je ključno pokretanje privrede i gospodarskih zona, stvoriti vlastite prihode, a za veće se projekte kandidirati za EU fondove. Time želimo omogućiti zapošljavanje, obrazovanje, stambeno zbrinjavanje, obogaćivanje kulturnih sadržaja, sport i rekreaciju. Želimo poticati stanogradnju, dolično njegovati kulturno-povijesne vrijednosti i ono po čemu je ovaj grad nekad bio prepoznatljiv, poput Praznika grožđa koje je nekad posjećivalo i 15-ak tisuća ljudi, rekao je.

Nastavit će inzistirati na adekvatnom gradskom parkiralištu, zalagati se za uvođenje poticaja za obnovljive izvore energije te za stvaranje preduvjeta da se povećaju prihodi od turističko naselje Kanegra.

- Puno je lista s mladima sličnih ideja. Drago nam je da se u njima probudila društvena odgovornost i želim vjerovati da smo i mi dijelom za to zaslužni, poručio je. (Kristina FLEGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter