Predstavljena Kulturistra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cilj projekta Kulturistra, koji je u ponedjeljak predstavljen u Puli, je objediniti na jednom mjestu informacije i razlicita mišljenja kao temelj za bazu podataka o kulturnom prostoru Istarske županije, rekao je Vladimir Torbica, procelnik županijskog Odjela za kulturu, na predstavljanja internetskog portala Kulturistra, koji je ostvaren uz financijsku potporu Istarske županije u iznosu od 110 tisuca kuna.

Portal je izradila udruga Metamedij, predvodena voditeljem projekta Marinom Jurcanom, a o projektu su govorili i istarski župan Ivan Jakovcic, Branka Bencic, povjesnicarka umjetnosti i suradnica Kulturistre, te Sanja Radetic Fatoric, ravnateljica poreckog Puckog otvorenog ucilišta, korisnika portala.

Jurcan kaže da je zajednicki interes bio stvaranje informacijskog servisa s bazom podataka o svim ustanovama i programima u kulturi, no i natjecajima te potencijalnim suradnicima. Sadržaj se korisniku nudi na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Jedan od zadataka ovog portala jest i stvaranje referentnog mjesta na kojem ce svoje mjesto pronaci i strucna kritika. Kulturistra se nalazi na adresi www.kulturistra.hr.


Podijeli: Facebook Twiter