Predstavljena kolekcija jesen/zima butika Le mode

Uroš Raguž s modelima
Uroš Raguž s modelima

Sinoć je u pulskom butiku Le mode predstavljena ženska kolekcija za jesen i zimu 2012./13. Odjevne kombinacije izlaze iz istoimene trgovine, a namijene su ženama koje vole biti u trendu. Manekenke su imale nekoliko izlazaka i pokazale su nam što će se nositi ove zime i dostupno je svakom džepu.

Aktualne boje ove sezone su bež, smeđa, crna, maslinastozelena, ali ne možemo zapostaviti ni bordo. Uz osnovne komade odjeće, butik Le mode nudi nam i modne dodatke te cipele. Poseban naglasak stavljen je na crnu boju, kožu, šljokice, čipku i zakovice koje su ove sezone očito u trendu. Malo hrabrije žene rado će se maskirati u vamp zavodnice i ove će zime to za njih biti pun pogodak, jer je takav look trenutno u trendu.

Ovaj modni događaj upotpunilo je još i nekoliko imena hrvatske modne scene. Svoje je osebujne kreacije predstavila riječka modna kreatorica Milena Kapetanović, čije ime stoji iza modnog brenda Peperoncina design, a naglasak ima na raskošnom nakitu. Njezine kreacije su prilično raskošne i upadljive, i svakako bi dobro stajale ženama snažnih, upečatljivih ličnosti koje vole biti u centru pozornosti. Prevladava crna boja s ponekim blještavim metalik sivim detaljima, te crvena i ružičasta. Haljine i kombinezoni često su asimetrični, materijal je rijetko jednobojan, a sve je obogaćeno raskošnim nakitom.

Nakit koji dizajnerica sama izrađuje vrlo je upečatljiv, a jedna od njezinih mušterija poznata je pjevačica Indira Vladić.

Svoje kreacije pokazala nam je i Anja Stehlik, čije su haljine puno jednostavnijeg kroja, ali su zato izrađene od raznobojnog materijala. Print Anjinih haljina odaje duh kozmopolitske žene koja se ne boji šarenila. Podsjećaju na slikarsko platno i pokazuju nam drugo lice zime, ono vedro i veselo. Ova mlada dizajnerica iz Pule zajedno s Draganom Blažićem djeluje u modnom brendu muških odjela Tsunami Power Suit, a dosad su oblačili mnoge osobe iz javnog života, među kojima i 2Cellos (Stjepan Hauser i Luka Šulić).

Sudjelovao je i već etablirani pulski dizajner Uroš Raguš, čije kreacije nalaze put do samosvjesne žene koja se ne boji izraziti senzibilitet i neustrašivost. Njegove haljine su prilično jednostavne, ali sa zanimljivim naglaskom na kroj rukava.

Gosti večeri bili su uspješna mlada manekenka iz Pule Ana-Lea Janžić te voditelj, glumac i novinar iz Rijeke Davor Garić. 

Ana-Lea nosila je već sedam sezona Cro a Portera, a počela je i ozbiljnu karijeru modelinga u inozemstvu. Snimila je komercijalnu reklamu za Channel 4, kampanju za 2013.  godinu Heizhen Wanga, kreatora koji je na ovogodišnjem London Fashion Weeku dobio nagradu Fashion Awards, kampanju za SD YOHANS Footwear, nosila reviju dizajnerice koja oblači tri generacije engleske kraljevske obitelji…

Ovom se modnom događaju odazvao popriličan broj posjetitelja, a ulogu voditelja preuzeo je pulski glumac Franjo Tončinić, koji je zabavljao publiku i goste. Osim butika Le mode, događaj je sponzorirao i centar ljepote i zdravlja Prana, a na kraju večeri trgovina je pripremila iznenađenje za posjetitelje - povoljniju cijenu za neke od predstavljenih komada odjeće, uz poklon-bon centra Prana. (E. ORLIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter