Predstavljena knjiga Tatjane Pokrajac Papucci

Vanesa Begić, Iva Lanča Joldić i Tatjana Pokrajac Papucci (I. KUZMANOVIĆ IKIĆ)
Vanesa Begić, Iva Lanča Joldić i Tatjana Pokrajac Papucci (I. KUZMANOVIĆ IKIĆ)

U Gradskoj knjižnici i čitaonici, a u povodu Mjeseca hrvatske knjige predstavljena je nova knjiga Tatjane Pokrajac Papucci "Iščen bičve", objavljene u izdanju Biblioteke Velika Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

- Rad pjesnikinje i književnice Tatjane Pokrajac Papucci pratim već niz godina, i riječ je o jednoj od najkvalitetnijih autorica, (i autora) općenito u Istri koji stvara za djecu. Dok je prijašnje knjige pisala hrvatskim književnim standardnim jezikom, sada se okušavala u čakavici, i to vrlo uspješno. Riječ je o autorici koja s lakoćom piše svoje pjesme, donosi živopisno neusiljene, djeci bliske i utoliko zanimljive stihove. A to i jest najbitnije: djeca se, naime, čitajući ne žele niti znaju dosađivati, već će, neposredna kakva već jesu, od dosadnoga štiva radije odustati. Upravo je proporcionalni omjer "mudrih savjeta" što ih autorica nudi čitateljima u zrncima te sugestivnih deskripcija, koje nisu prisutne u prevelikom broju i služe prije svega kao dodatno obogaćivanje izražajnog sredstva, dječje igrivosti i živahnosti, toliko nužne u ostvarenjima za najmlađe - najjača strana ove knjige, kazala je prilikom predstavljanja književna kritičarka Vanesa Begić.

U književnom programu kroz koji je na ležeran i zabavan način vodila Iva Lanča Joldić, autorica, koja dolazi iz Rovinjskog Sela, govorila je o svojim počecima, kako je počela pisati te pročitala je neke od svojih pjesama.

Tatjana Pokrajac Papucci rođena je 1957. godine u Puli. Njezina prva slikovnica "Stonoga bosonoga" (Ljubljana, 1994.) nagrađena je na međunarodnom književnom natječaju. Godine 2005. objavila je knjigu za djecu "Mašta radi svašta". Vrlo je plodna za nju bila i 2014., kada je objavila dvije knjige – "Zašto baš to" i dvojezičnu "Malo slikaricu", koju je na talijanski prevela nažalost sada pokojna Gianna Dallemulle Ausenak. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter