Predstavljena knjiga o slasticama bez alergena


Brojnu je publiku u prostorima Mjesnog odbora Veruda privuklo predstavljanje knjige Vesne Krajnović "Alergija na hranu - od stresa do sklada" s podnaslovom Free slastice - slastice oslobođene alergena - funkcionalne slastice za svakoga.

Autorica je objavila ovu knjigu u vlastitoj nakladi, a kako je sama rekla na predstavljanju "sadržaj ove knjige služi isključivo za informativne svrhe i ne predstavlja medicinske upute ili savjete".

Vesna Krajnović majka je dvoje djece, kćerka Saša završila je peti razred, a sin Vanja ima četiri godine. Kćerka Saša, kao isključivo dojena beba, već u prvim mjesecima života susrela se s alergijama, a od tada je majka Vesna počela intenzivno proučavati sve o alergijama, sama pripremati slastice i drugu hranu, a na kraju se ova majka s diplomom opatijskog turističkog fakulteta prekvalificirala za slastičara i potom se specijalizirala i za slastičara zdravih i posebnih slastica.

- Započela sam kao mama koja mora osmisliti tortu bez alergena za svoje dijete, a danas sam kvalificirana i specijalizirana slastičarka koja je osmislila jako puno free slastica, slastica oslobođenih alergena koje su ujedno funkcionalne slastice za svakoga, kazala je ova mama koja je knjigu pisala šest godina. U knjizi je govora o hrani općenito, alergijama, prevenciji, o tome kako je na(do)hranila dijete alergično na hranu, funkcionalnoj hrani te free slasticama.

Na kraju su tu recepti za zobeno mlijeko, free kuglice, free prutiće od rogača, free muffine od heljdinog brašna, free tortu od tikvica i rogača, te free tortu od prosa i ananasa. Posjetitelji su potom mogli degustirati ove slastice. (V. B.)  


Podijeli: Facebook Twiter