Predstavljena brošura "Shopping in Istria"

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Brošura "Shopping in Istria", koja sadrži 64 oglasa o 54 poslovna subjekta iz Istarske županije koja se bave prodajom, predstavljena je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula. Kako je navela Jadranka Vukmirović, predsjednica Strukovne grupe trgovine HGK-a i direktorica tvrtke Maksim jet iz Pule, brošura je izdana u pet tisuća primjeraka, a izradila ju je pulska tvrtka MPS.

Financijski izdatak tiskanja preuzela je na sebe Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, dok su troškove pripreme i dizajna platili sami trgovci koji se brošurom reklamiraju.

- Brošura promovira Istru kao destinaciju i proizvode koji se proizvode i prodaju na ovom području. Namijenjena je kupcima, domaćem stanovništvu, ali i turistima koji dolaze u Istru. Stoga će se ona, osim u dućanima na frekventnim mjestima, dijeliti i u turističkim zajednicama, u zračnoj luci, hotelima, navela je Vukmirović te dodala da je uvodni dio brošure napisan na pet jezika - hrvatskom, talijanskom, engleskom, njemačkom i ruskom.

Kako je pojasnila, brošura je radi lakše preglednosti podijeljena u pet grupa proizvoda - u prvoj su predmeti osobne upotrebe (obuća, odjeća, nakit), u drugom stvari za uređenje i opremanje doma, u trećem dijelu nalaze se papirnice, gift shopovi i suvenirnice, u četvrtom hrana i u petom sredstva za transport i rezervni dijelovi. Najzastupljeniji su proizvodi iz prve i četvrte grupe.

Sanja Bubonjić, stručna suradnica i tajnica Strukovne grupe trgovine, kazala je da je ovo jedna od prvih grupa koja je osnovana i okuplja poslovne subjekte čija je glavna djelatnost trgovina na veliko i malo. Cilj je grupe unaprijediti poslovanje, upoznati članice s novim zakonskim regulativama, sudjelovati u raspravama i prijedlozima nacrta zakona koji se tiču trgovine. Osim toga, grupa za svoje članice održava razne treninge, seminare i edukacije, a lani je postignut dogovor o izradi ovakve brošure.

Napomenimo na kraju da je Vukmirović rekla da se nada da će se brošura izdavati svake godine, i to u proširenom obliku. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter