Predstavljena 7. Viva la Pola!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmo izdanje rock festivala Viva La Pola! održat ce se 13. i 14. kolovoza u dvorištu kluba Uljanik i na njemu ce nastupiti 16 bendova, najavio je organizator Zlatko Gotovac na presici. Bendovi dolaze iz Slovenije, Srbije, Italije i Velike Britanije te iz Hrvatske od cega je pet grupa iz Pule.

Kao i uvijek, rijec je o stilski prilicno raznolikim bendovima, no naglasak je ipak na rocku, punku i metalu.

Prvu ce vecer tako otvoriti pulski Radio Aktiv, nakon njih sviraju The Rock Flock, ženska skupina iz Zagreba i Pleternice, iza njih su Udav, takoder iz Pule.

Slijede energicni Repetitor iz Beograda, zatim hardcore punkeri Deafness By Noise iz Samobora. Prvi strani gosti te veceri bit ce jedna od najjacih talijanskih grupa novog vala, a to je Exilia. Nakon njih nastupaju britanski punk-rockeri stare garde Vice Squad, a prvu vecer ce okoncati neuništivi rijecki Let 3.

Drugu ce vecer opet otvoriti pulske snage Arthrone. Nakon njih na rasporedu su slovenske metal rockerice Hellcats i onda melodicni punk i hardcoreovci Pasi iz Rijeke.

Koncert se nastavlja Devastationom, metal sastavom duge povijesti koji je obnovio Puljanin Aleks Bijažic, a ovoj ce se ekipi na koncertu pridružiti i dio clanova stare postave. Grupu Popeye ne treba posebno predstavljati, a basista Mrlja najavio je da rade na materijalu za treci album, no trenutno se bave strategijom za buduce nastupe jer pjevaca Igora Ferenca, izgleda, ceka odlazak u zatvor zbog uzgajanja dvije stabljike marihuane.

Gužva u 16-ercu dolazi iz Slavonije, a nastupit ce i novosadski Ritam Nereda sa svojom kombinacijom punka, hardcorea i metala. Kako je ovaj festival teško zamisliti bez KUD Idijota, tako da ce biti i ovaj put te ce izvesti nove, ali njihovoj publici vec poznate stvari sa skoro zgotovljenog albuma "Zbogom, Istro" i okoncati festival.

Gotovac je napomenuo da ce se vrata kluba za vrijeme festivala otvoriti u 19 sati, a bendovi ce sa svirkom krenuti tocno u 19.30, bez kašnjenja.


Podijeli: Facebook Twiter