Predstavljen vodnjanski pjenušac Babos

Luca i Matteo Moscarda (T. GRBIĆ)
Luca i Matteo Moscarda (T. GRBIĆ)

Pjenušavo vino Babos, novi proizvod poljoprivrednog obrta Giaccometti-Moscarda, predstavljen je u četvrtak u obiteljskom podrumu u Vodnjanu. Riječ je o pjenušcu od malvazije, proizvedenim metodom charmat i extra dry.

- Ovo je prvi pjenušac južne Istre, a ideju za njegovu proizvodnju dali su sinovi Luca i Matteo, koji je ujedno enolog. Proizveli smo tri tisuće butelja. Za dizajn je zaslužan Josip Ivić, a za etiketu Milan Klanjac, rekla je Lorella Moscarda.

Obitelj je vino počela proizvoditi 1996. godine, a u svom asortimanu imaju malvaziju, muškat, merlot, cabernet, vin de rosa, rakije, maslinovo ulje… Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Grada Vodnjana, sommelieri, vlasnici ugostiteljskih objekata…

- Ponosan sam što u Vodnjanu možemo po prvi put kušati pjenušac iz ovih krajeva. Najveća vrijednost ove obitelji je što se iz generacije u generaciju prenosi kultura rada, od starijih generacija do mlađih. Mislim da je priča koju smo u Vodnjanu napravili s maslinovim uljima moguća i s vinima, rekao je vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Svi ljubitelji pjenušca mogu Babos nabaviti u obiteljskom podrumu Giaccometti-Moscarda u Vodnjanu. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter