Predstavljen "Veznik" i najavljen buvljak u Rojcu

Predstavljanje četvrtog broja časopisa o Rojcu "Veznik"
Predstavljanje četvrtog broja časopisa o Rojcu "Veznik"

Marino Jurcan, Rudija Pavličević i Vjeran Juhas održali su ispred Rojca kratku promociju novog, četvrtog broja časopisa o Rojcu pod nazivom "Veznik".

- Ovu godinu završavamo na najljepši mogući način, uspješnom realizacijom još jednog broja Veznika, novina o Rojcu i civilnom društvu, jedinstvenim novinama u Hrvatskoj, koje su nastale zahvaljujući zajedničkom angažmanu udruga u Rojcu, naveo je Jurcan dodajući kako je novine uredila Udruga Metamedij, koja je uz Savez udruga u Rojcu i idejni začetnik ovog projekta.

Naveo je kako je redakcija "Veznika" pojačana novim mladim novinarima i sada ju, osim njih troje, čine i Lorna Zimolo, Dunja Mickov, dok su fotografije ustupile udruge iz Rojca te Una Miletić i Andreas Kancelar. Za dizajn i prijelom zaslužan je Vjeran Juhas dok urednički tim čine Rudija Pavličević i Marino Jurcan.

Govoreći o novom broju navedeno je kako je sam tisak unaprijeđen te je novi broj tiskan na kvalitetnijem papiru i ima dosad najveći broj stranica - 32. U novom broju može se pročitati sve o novouređenom Dnevnom boravku, ponešto o održanim i budućim programima, ali i očekivanjima korisnika. Novine su objavljene u 2.000 primjeraka, besplatne su i mogu se preuzeti na porti u Rojcu odnosno zatražiti na mail adresi [email protected]

- Aktualne teme u ovom broju odnose se na primarnu potrebu ljudi, a to je u ovom slučaju higijena i sigurnost. To su toliko puta prežvakane teme, međutim stanje se po tom pitanju neznatno popravilo unazad desetak godina i predstavlja jednu od najvećih potreba korisnika programa, ali i voditelja udruga koje djeluju u Rojcu.

Naravno, i ovog puta smo se dotakli europskog socijalnog fonda, statusa nezavisne kulture i kulturnih politika, naveo je Jurcan te dodao da u sredini broja sve čitatelje očekuje i poklon - shema kako napraviti vlastiti bor od kartona te "službeni podložak" Dnevnog boravka. 

Tiskanje publikacije omogućeno je sredstvima Ministarstva kulture kroz projekt "Made in Rojc" i Ministarstva socijalne politike i mladih kroz projekt kluba mladih Metamedia. (B. PETROVIĆ)

Božićni buvljak
Na promociji je najavljeno i kako će se u subotu u Rojcu održati već tradicionalni Božićni buvljak, kojeg organizira Savez udruga Rojca i prijatelji. Buvljak će u Dnevnom boravku biti otvoren za posjetitelje od 12 do 20 sati.

Kako je navela Pavličević za Božićni buvljak ima već više od 50 prijavljenih izlagača, a svatko tko ima nešto za prodati, razmijeniti može se pridružiti sajmu na način da donese svoj stol jer mjesta još uvijek ima na hodniku Rojca, dok je Dnevni boravak popunjen. Treba istaknuti da je ovo peti buvljak u Rojcu, a drugi u Dnevnom boravku.


Podijeli: Facebook Twiter