Predstavljen spot za "Vino" Bruna Krajcara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Videospot "Vino" kantautora i svestranog istarskog glazbenika Bruna Krajcara, predstavljen u ponedjeljak u Humu, najmanjem gradu na svijetu, felinijevskog je ugodaja.

Ova bi "vinska" pjesma slobodno mogla biti i dio soundtracka nekog filma, složili su se svi koji su prisustvovali istarskoj i hrvatskoj videopremijeri.

Snimljen pod redateljskom palicom Katje Restovic, spot za pjesmu "Vino" treci je s Krajcarovog nedavno objavljenog studijskog albuma "Istrael" (Aquarius Records/Maraton).



Skladba je svojevrsna zdravica i pohvala vinu, koje je Istranima od posebnog znacaja i karakteristicno je za ovo podrucje još od antickih vremena, ili kako ce to Krajcar, pozivajuci na razborit pristup ovom daru, pjesnicki reci: "Božji dar, plod trsa i rada ljudskih ruku - vino, ovdje je opjevan kroz slike iz Staroga i Novoga zavjeta, obavijen dozivom zdravice 'od starine'".

- Vinskim rjecnikom: kao što se vino treba sljubiti s hranom da bi dalo puninu okusa, tako je i moja pjesma tek realizacijom spota, zahvaljujuci Katji koja je to izvanredno posložila, postala cjelina. Lijepo su se sljubili glazba, tekst i video, rekao je Krajcar, prezadovoljan najnovijim glazbenim videouratkom.

- S Brunom je posebno zadovoljstvo raditi jer je on divno stvorenje, a prava je rijetkost da nam producent, kao što je to bilo u ovom slucaju, dade potpuno otvorene ruke. U spotu smo htjeli ispreplesti talijanski, etno i jazz štih i mislim da smo u tome uspjeli, izjavila je Restovic.



Kadrovi spota snimani su ispred devastirane zgrade kaštela u Taru, a radnja se temelji na vjencanju, ali na malo drugaciji nacin, uz izvrsnu ekspresiju i Krajcarovu izvedbu na klaviru te glumce poreckog Mrki teatra.

Glumci ovjekovjeceni u spotu su Žitomir Klaricic, Azeglio Picco, Alenka Korelic Lucic, Daliborka Škofic, Luka Bosanac, Franca Kleinert, Sheri Sabor, Danijela Djula, Sven Djula Tomac, Partrick Darer, Jasna i Jakov Grgic, Stjepan Mrakovic i njegova supruga Nada Prodan Mrakovic, uz kcerke Katrin i Miju.

Dionice trube snimao je Igor Kocijancic iz Tara, a u koordinaciji snimanja spota uvelike je pomogao Denis Žužic, direktor TZ-a opcine Tar i Vabriga. Sve fotografije sa seta potpisuju Pino Ružic i Katja Restovic, a produkciju spota buzetska Terra divina.


Krajcar kao i vinari - autenticna istarska prica

- Naša se firma pretežno bavi promocijom i prodajom istarskih vina u inozemstvu. Vino smatramo umjetnošcu, stoga nam je i logicna ova suradnja s umjetnicima. Bruno Krajcar autenticna je istarska prica, kao i istarski vinari koje zastupamo, kaže na pitanje o poveznici izmedu glazbenog spota i buzetske firme Terra divina njen direktor Stjepan Mrakovic.

Terra divina producira ne samo Krajcarov spot, vec i spot srpskog benda Frajle. Mrakovic istice da je produkcija opcenito nešto cime ce se u buducnosti dosta baviti. Vina plasira na srpsko tržište pa u Beogradu uskoro organizira i promociju knjige Nevene Rendeli, kao i nastup buzetske klape Pinguentum.

- Pokušavamo vina ne toliko vezati uz hranu, vec uz knjigu i pjesmu, kaže Mrakovic. Najavio je da ce za mjesec dana srpski režiser Petar Pašic, poznat po filmu "Mi nismo andeli 3: Rock’n'roll uzvraca udarac", upravo na prijedlog Terre divine doci snimati u Istru, a ne u Grcku ili Crnu Goru kako je prvotno planirao.


Podijeli: Facebook Twiter