Predstavljen sportski godišnjak Istre za 2012.

Predstavljanje sportskog godišnjaka istarske županije (Snimio Manuel ANGELINI)
Predstavljanje sportskog godišnjaka istarske županije (Snimio Manuel ANGELINI)

U rovinjskom Multimedijalnom centru sinoć je predstavljen Sportski godišnjak Istarske županije za 2012. godinu. Riječ je o trećoj ediciji, svojevrsne enciklopedije svih izuzetnih rezultata koje su profesionalni klubovi i pojedinci, kao i amateri i sportaši po vokaciji postigli u prošloj godini. Knjiga tiskana u nakladi Saveza Sportova IŽ na 270 stranica donosi popis klupskih i individualnih postignuća, programskih aktivnosti i nagrada.

- Za 2012. godinu možemo reći da je bila bogata značajnim sportskim rezultatima koje su postigli istarski sportaši. Sveukupno na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima te svjetskim i europskim kupovima istarski su sportaši osvojili 50 medalja, od kojih 13 znatnih. Također, važno je istaknuti i da Istra ima ukupno 170 državnih prvaka od kojih čak 95 seniorskih, rekao je Anton Peruško, predsjednik Saveza sportova Istarske županije, dodavši i da je osnovi cilj godišnjaka sveobuhvatno predstaviti aktivnosti jedne velike sportske obitelji koja na Poluotoku broji više od 18 tisuća sportaša okupljenih u 450 klubova. Godišnjak, također, nije zaobišao ni rad brojnih sportskih radnika, prvenstveno amatera, koji u njegov razvoj ulažu veliku energiju i ljubav.

 Okupljenim sportašima obratila se i Patricija Smoljan, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu ŽI, apostrofirajući dvije činjenice- bolje i brojnije sportske rezultate osoba s invaliditetom te jači i angažiraniji sport u školama. U ime nakladnika odgovorni urednik Dario Koraca zahvalio se članovima uredništva Antonu Perušku i Danijelu Sponzi, te uredniku fotografija Milivoju Mijošeku.

Predstavljanje istarskog sportskog godišnjaka bilo je i idealna prigoda za podsjećanje na jednog od najboljih košarkaša svih vremena s područja bivše države Mirze Delibašića. Zahvaljujući Miroslavu Perkoviću, autoru dokumentarnog filma "Mirza je veliki čovjek", Rovinj je premijerno i kao prvi u zemlji imao priliku uživati u sportskim rezultatima velikog Kinđe. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter