Predstavljen singl The Night Express Banda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Do kraja života" prva je autorska pjesma The Night Express Banda, a predstavljena je sinoc u sklopu Glazbenih susreta srijedom Hrvatske glazbene unije u Multimedijalnom centru Luka. Singl je sniman u studiju L.A. Denisa Budima u Rovinju, dok mastering potpisuje Antonio Baglio iz milanskog Studija Nautilus (koji je izmedu ostalih radio i s Jovanottijem i Laurom Pausini).

Voditeljica veceri Tasha razgovarala je s clanovima benda - Lorisom, Zlajom, Kikijem, Zokijem i Deanom - te se prisjetila zajednickih dogodovština s pocetka njihove karijere. Naime, The Night Express Band nastao je iz Mercedes Banda, a njihova prvotna želja bila je osnovati nešto "otkaceniji" cover band koji bi mogao funkcionirati i na gažama poput svadbi, kao i na raznim susretima bikera.

Što se skladanja autorskih skladbi tice, svi su clanovi benda složni u tvrdnji da je za taj potez trebalo nešto više vremena. Cilj im je bio skladati pjesmu koja je jednostavna, slušljiva i lako pamtljiva. Za sada nemaju konkretan plan za album autorskih skladbi, no uvjereni su da ce se i to s vremenom realizirati. U planu je izrada spota za taj, prvi autorski singl, a snimljene su dvije trecine materijala.

Spot potpisuje ekipa iz studija Brzak, a lokacije su pazinski Magnus i pulski Rock Caffe. Trebao bi biti zgotovljen u svibnju kada ce biti uprilicena promocija, a publika u MMC-u Luka mogla je pogledati dio koji je sniman u Magnusu. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter