Predstavljen Range Rover Evoque

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prošlotjednoj ekskluzivnoj proslavi cetrdesetog rodendana Range Rovera u Londonu, koju je za Land Rover organizirao casopis Vogue, britanski je proizvodac pretpremijerno predstavio svoj novi terenac pod nazivom Evoque.

Rijec je o automobilu otprije poznatom kao LRX koncept, koji je u velikoj mjeri poslužio proizvodacu u formiranju izgleda Evoquea.

Naime, osim vecih retrovizora i vidljivih rucica na vratima, ostali elementi su gotovo ili u potpunosti jednaki atraktivnom konceptu.

Range Rover Evoque bit ce dostupan u trovratnoj i petrovratnoj karoserijskoj inacici te s pogonom na prednje ili sva cetiri kotaca. Iako zasad nema tehnickih pojedinosti, proizvodac navodi kako ce inacica s prednjim pogonom biti najekološkiji Range Rover ikada zahvaljujuci emisiji CO2 od svega 130 g/km.

Automobil ce se proizvoditi u Land Roverovoj tvornici u Halewoodu što ce osigurati otvaranje najmanje tisucu novih radnih mjesta.

Premijera je zakazana za pariški salon automobila u rujnu tekuce godine, a prvi primjerci u prodaju bi trebali krenuti u ljeto 2011.


Podijeli: Facebook Twiter