Predstavljen promotivni film o Novigradu i Cernogorzu

Giovanni Cernogoraz i Drago Čosić
Giovanni Cernogoraz i Drago Čosić

Pred brojnim Novigrađanima i njihovim gostima sinoć je u atriju muzeja Lapidarium premijerno prikazan turističko-promotivni film o Novigradu kroz koji gledatelje vodi njegov najpoznatiji građanin, zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz.

Svečano je predstavljanje održano točno godinu dana nakon Giannijevog povijesnog sportskog uspjeha, osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu. Okupljeni su burnim aplauzom i ovacijama pozdravili "glavnog glumca" i, posebno, kadrove koji prikazuju njegov pobjednički nastup na Olimpijadi.

Grad i ovdašnja Turistička zajednica vrhunskom su sportašu ovim filmom željeli odati počast i zahvaliti na nemjerljivim zaslugama za promociju Novigrada, ali i Istre i Hrvatske. Istom su mu prigodom gradonačelnik Anteo Milos i predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica uručili odluku o dodjeli gradske nekretnine, kojom je Vijeće na nedavnoj sjednici Gianniju poklonilo zemljište u Vidalu za izgradnju obiteljske kuće. Milos je naglasio da mu se i na taj način žele odužiti te zadržati ga u Novigradu.

Film će biti razaslan na mnoge svjetske adrese, najavio je gradonačelnik, da bi njime svoj grad s njegovim prirodnim ljepotama, svakodnevnicom, ribarskom dušom i gastronomijom, poviješću, kulturom i infrastrukturom predstavili kao poželjnu turističku destinaciju, posebno pogodnu za razvoj sportskog turizma te ga kandidirali za domaćina Europskog prvenstva u streljaštvu 2017. i druga velika međunarodna natjecanja.

Premijeri su, uz Giannija i njegovu obitelj, zamjenicu župana Giuseppinu Rajko, čelnike Novigrada i glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza Dragutina Vrbeka, kao posebni gosti prisustvovali Jessica Rossi, talijanska reprezentativka i olimpijska pobjednica iz Londona u streljačkoj disciplini letećih meta i njezin kolega iz reprezentacije i životni partner Mauro de Filippis.

Autorsku i produkcijsku ekipu filma koji traje 20-ak minuta i snimljen je sredinom lipnja, čine scenarist i redatelj Zoran Margetić, producent Željko Plavec, autor glazbe Goran Kauzlarić Griff, suradnik na scenariju Kristijan Nemet, narator koji je vodio i svečanu premijeru Drago Ćosić, snimatelj i direktor fotografije Mak Vejzović, montažerka Ana-Marija Sremec i majstor tona Hrvoje Baranašić.

Gradu i TZ-u, koji su sufinancirali film, u realizaciji su pomogli Laguna Novigrad, Marina&Hotel Nautica, nogometni, tenis i rukometni klub Novigrad, Športsko ribolovno društvo Ribon, Rose art iz Kaštelira, restoran Giovanni te Giovanni Cernogoraz i njegova obitelj. Svečanost je zaključena druženjem uz zakusku i pjesmu klape Lungomare. (K. FLEGAR, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter