Predstavljen projekt zabavnog centra Campanož

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na poziv Sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika Pule, na čijem je čelu Dušan Černjul, jučer je u prostorima Udruženja obrtnika Pula održana prezentacija projekta zabavnog centra Campanož za 50-ak ugostitelja. Projekt su prezentirali načelnik Općine Medulin Goran Buić i član kabineta načelnika za sport i manifestacije Nenad Seferagić.

Černjul je istaknuo da su ugostitelji pozvani da daju svoje sugestije vezano uz barove, restorane, diskoklubove i ostale djelatnosti koje su vezane za zabavu, dok je načelnik Buić predstavio programsko-plansku osnovu budućeg centra na Campanožu.

Istaknuo je da se centar prostire na 70 hektara površine koja je 86 posto u vlasništvu Republike Hrvatske, a 14 posto u privatnom vlasništvu, te da su i s državom i privatnim vlasnicima odrađeni uspješni pregovori o davanju prava građenja Općini Medulin da bi potrebna dokumentacija bila spremna kada investitor bude poznat.

- Općina Medulin trenutno je u fazi dobivanja suglasnosti ministarstava, a početkom travnja bi Urbanistički plan uređenja Campanoža trebao biti usvojen na sjednici Općinskog vijeća. U pripremu aquaparka uključena je tvrtka Actionpark iz Valencije koja je izradila projekt i studiju izvedivosti, a bave se ujedno i proizvodnjom aquasprava.

Pored aquaparka planira se multimedijalni zabavni centar Val i koncertni prostor, adrenalinski park, golf akademija, padobranski centar, centar za gastronomiju i vinarstvo s kušaonicama vrhunskih vina i ulja. Sve to će pridonijeti produženju turističke sezone i dakako povećanju broju noćenja kojih Općina Medulin sada ima gotovo 2,3 milijuna, rekao je Buić.

Rečeno je da je za projekt zainteresiran i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, koji razmišlja o ulaganju u sajmeni prostor na kojem bi se održavali sajmovi cijelu godinu.

Uslijedila su pitanja ugostitelja koji su redom pohvalili projekt te su počeli iznositi svoje prijedloge, pa su tako, primjerice, predložili otvaranje jednog reprezentativnog restorana s autohtonim istarskim jelima, uz sve ostale fast i slow food ponude, ali i jedan konjički klub za koji smatraju da bi se dobro uklopio u projekt.

Zanimalo ih je hoće li Općina ishoditi svu potrebnu dokumentaciju i infrastrukturu za projekt, na što je načelnik Buić odgovorio da Općina želi dovesti projekt do završne faze tako da potencijalni investitori mogu odmah krenuti s radom.

Najavljeno je da će se sljedeći susret održati 19. ožujka kada će zainteresirani ulagači moći dobiti konkretnije odgovore na pitanja koja se tiču djelatnosti te roka u kojem bi mogli početi s radom u zabavnom centru Campanož. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter