Predstavljen projekt sustava licenciranja učitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta pod nazivom "Razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije za učitelje kao podloge za uvođenje sustava licenciranja učitelja" čiji je cilj doprinjeti razvoju Hrvatskog kvalifikacijskog okvira izradom nacionalnog standarda kvalifikacije za učitelje.

Specifični ciljevi projekta su razvoj standarda kvalifikacije za učitelje kao skup kompetencija određenih razina, obujma, profila i kvalitete, kao podloga u procesu uvođenja licenciranja, kazala je v.d. ravnateljice NCVVO-a Alenka Buntić Rogić. Drugi specifični cilj je određivanje ishoda učenja kojima će se dokazati primjenjivost standarda kvalifikacije u postupku licenciranja.

Očekivani rezultati projekta su dokument koji definira standard kvalifikacije za učitelje prema predlošku Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, jačanje kapaciteta ciljnih skupina za uvođenje standarda kvalifikacije za učitelje u njihovo područje rada te podizanje svijesti i razumijevanja krajnjih korisnika o standardu kvalifikacije za učitelje, dodala je Buntić Rogić.

Ugovor o projektu potpisan je u sklopu natječaja Daljnji razvoj i provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, ukupna vrijednost projekta je 336 tisuća eura, a provodit će se 18 mjeseci, tj. od 18. kolovoza 2013. do 19. veljače 2015. NCVVO je nositelj projekta jer je i zakonski obvezan uspostaviti sustav licenciranja.

Centar navedeni projekt provodi u suradnji s Institutom za društvena istraživanja iz Zagreba, Učiteljskim fakultetom, Osnovnom školom Pučišća s Brača i Poljoprivrednom školom u Zagrebu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter