Predstavljen projekt "Iz srca Istre…za Vas"

Sudionici projekta "Iz srca Istre...za Vas" (M. RIMANIĆ)
Sudionici projekta "Iz srca Istre...za Vas" (M. RIMANIĆ)

U Društvenom centru Veli Jože u organizaciji Lokalne akcijske grupe (LAG) "Središnja Istra" predstavljen je projekt "Iz srca Istre...za Vas" namijenjen je prije svega malim proizvođačima i pružateljima usluga, OPG-ovima, udrugama i pojedincima koji tek žele pokrenuti ili su nedavno pokrenuli vlastiti posao.

U projekt se mogu uključiti i oni koji žele poboljšati svoje poslovanje ili steći nova znanja i vještine vezane uz plasman proizvoda na tržište, rekla je na ovom pazinskom predstavljanju Tamara Legović iz Ureda LAG-a.

Projekt se provodi od 1. siječnja do 31. prosinca 2014., a cilj mu je pružanje potpore razvoju tržišta i poticanje lokalnog gospodarstva jačanjem konkurentnosti proizvođača i pružatelja usluga s područja središnje Istre na lokalnom tržištu.

Usporedno s predavanjima za zainteresirane poduzetnike iz središnje Istre provode se istraživanja po istarskim priobalnim turističkim gradovima kako bi se doznale potrebe i mogućnosti plasmana lokalnih proizvoda na to tržište, rekla je Legović. Stoga će se tijekom provedbe projekta s tim podacima upoznati njegovi sudionici.

Za sada je važno stvaranje formalnih i neformalnih veza između proizvođača i pružatelja usluga s posrednicima i potrošačima, te jačati i bolje iskorištavati lokalne potencijale. U sklopu toga sudionici u projektu na predavanjima, poput ovog, educirat će se u računovodstvu, učiti će o pozicioniranju proizvoda na tržištu i trgovinama, te marketingu. Na kraju projekta izdvojit će se primjeri dobre prakse i održati sajam.

Nakon Pazina projekt "Iz srca Istre...za Vas" predstavit će se u Gračišću (16. svibnja, općinska vijećnica u 18 sati), Tinjanu (19. svibnja, Dom mladih u 19,30 sati), Cerovlju (21. svibnja, Društveni dom "Josip Daus" u 20 sati), Svetom Petru u Šumi (23. svibnja, Čitaonica u 19 sati) i Motovunu (22. svibnja, prostorije Općine Motovun u 19 sati). (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter