Predstavljen program "Unisport finalsa 2014."

Studentsko prvenstvo Hrvatske (Arhiva)
Studentsko prvenstvo Hrvatske (Arhiva)

Program "Unisport finalsa 2014.", studentskog sveučilišnog prvenstva Hrvatske, predstavljen je u Komunalnoj palači. Uz gradonačelnika Borisa Miletića i ravnatelj JU Pula Sporta Erika Lukšića, o programu je govorio i dopredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Toni Gamulin.

- U Puli će se zapravo održati vrhunac studenskog sporta, šlag na kraju. Natjecanje će se održavati do subote, a sudjelovat će više od 500 studenata s čak 17 hrvatskih visokih učilišta, rekao je među ostalim Gamulin, kazavši da će studenti snage odmjeravati u sedam sportskih disciplina: malom nogometu, košarci, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, te šahu.

Sportska natjecanja će se održavati na nekoliko lokacija, odnosno u Osnovnoj školi Veli Vrh i Talijanskoj školi, te dvoranama Pattinaggia i Doma sportova Mate Parlov. Gamulin je, pojašnjavajući sustav sveučilišnih natjecanja, napomenuo da taj sustav ne isključuje postizanje vrhunskih rezultata o čemu dobro govori primjer malog nogometa čiji članovi postižu rezultate i na nacionalnoj razini. Ono što čini razliku između Unisporta i profesionalnog sporta jest da Unisport predstavlja izvorne sportske vrijednosti.

Miletić je, pak, izrazio zadovoljstvo što je Pula već drugi put za redom domaćin studentskih igara i da će opravdati svoje domaćinstvo, a natjecateljima je poručio neko bolji pobijedi, uz fer plej.

Lukšić je također izrazio zadovoljstvo održavanjem prvenstva, kazavši da je Unisport pokazatelj da je Pula na pravom putu, odnosno da je Pula i IŽ prava sportska košnica u kojoj sudjeluju mladi, djeca i studenti. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter