Predstavljen program Kreativna Europa

Anera Stopfer (D. ŠTIFANIĆ)
Anera Stopfer (D. ŠTIFANIĆ)

Upravni odjel za kulturu Grada Pule u suradnji s Ministarstvom kulture RH - Desk Kreativna Europa jučer je u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici organizirao seminar o programu Europske unije Kreativna Europa.

Uvodni dio seminara održala je Anera Stopfer, iz Ministarstva kulture, ističući da je program Kreativna Europa namijenjen javnim i privatnim institucijama iz područja kulture te da im pruža mogućnost sufinanciranja projekata u kojima do sada s europskim kolegama sudjeluju već brojni hrvatski projektni partneri, odnosno hrvatske institucije iz područja kulture.

Stopfer je kazala da je jako važno pravodobno aplicirati na natječaje, jer sredstva postoje, no nerijetko nepravovremeno i netočno ispunjena dokumentacija onemogućavaju dobivanje sredstava.

- Treba paziti i promišljati projekt kroz opće ciljeve, voditi računa kako se i za što traže sredstva, odnosno ne izmišljati toplu vodu, a najbolje je oslanjati se na nešto što se ima, čime se već bavite, što dobro poznajete, navela je Stopfer.

Ovaj program pruža mogućnost suradnje i aktivnosti na europskoj razini, a u nastavku programa prisutnima su pružene informacije o načinu ispunjavanja prijavnica.

Danas će se od 10 do 12 sati održavati individualne konzultacije oko prijava na program Kreativna Europa (Desk Kreativne Europe). (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter