Predstavljen ovogodišnji program ATP-a u Umagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više nema sumnje da će ovogodišnje izdanje Konzum Croatia Opena u Umagu ponuditi pravu poslasticu za sve ljubitelje bijelog sporta i dobre zabave. Naime, ovog je petka na prigodnoj press konferenciji u zagrebačkom hotelu Esplanade predstavljena igračka križaljka i svi prateći sadržaji koji će biti ponuđeni gledateljima na obali Istre od 15. do 24. srpnja.

- Jako me veseli što počinje šušur oko ATP turnira u Umagu. To je ono što očekujemo od hrvatskog turizma. Imat ćemo savršen spoj sportskog spektakla i široke ponude za ljude koji tamo dođu - istaknuo je ministar turizma Anton Kliman.

Najveću poslasticu 27. izdanja turnira definitivno će predstavljati ekshibicijski meč između Gorana Ivaniševića i Andrea Agassija. Realno gledajući, suvišno je trošiti riječi na blistave karijere i karizmu ove dvojice teniskih legendi. Njihov nastup na terenu teniskog stadiona Stella Maris tempiran je za subotu, 16. srpnja, kao uvod u dane vrhunskog sporta i odlične zabave.

Kada su u pitanju aktivni igrači, organizatori su si dali truda i skupili sasvim solidno društvo. Listu kandidata za naslov pobjednika predvode Urugvajac Pablo Cuevas, pobjednik iz 2014. koji traži put povratka među dvadeset najbolje rangiranih igrača na svijetu, tu su Talijani Fabio Fognini i Andreas Seppi, Francuz Jeremy Chardy i prošlogodišnji finalist Portugalac Joao Sousa, dok Austrijanac Dominic Thiem ne može braniti naslov jer je u tjednu Umaga i turnir u Kitzbuehelu, kojeg 23-godišnji polufinalist Roland Garrosa nije mogao propustiti. Nastupit će i Franko Škugor i Nikola Mektić, hrvatski dvojac kojem su organizatori uručili dvije od tri pozivnice.

- Treću čuvamo zbog Wimbledona. Uvijek se može dogoditi da neki kvalitetan tenisač ispadne u ranoj fazi turnira, a tada mi stupamo na scenu. Nadamo se da ćemo dobiti još jedno jako ime - objasnio je direktor turnira u Umagu Lawrence Frankopan.

Dodatnu atrakciju ponudit će i otvaranje vrata ženskom tenisu, kroz ekshibicijski meč prošlogodišnje osvajačice US Opena Flavije Pennette i Donne Vekić. To će ujedno biti i simbolično davanje podrške WTA turniru u Bolu, koji je ovog ljeta opet pokrenut.

- S ponosom mogu reći da sam uživo pratio svih 26 dosadašnjih turnira u Umagu. Duboko sam uvjeren da će i ovaj biti na iznimno visokoj razini. Kada nešto traje 27 godina, to znači da postoji tradicija i da je stvoren brand. Vjerujem da je svima više nego jasno da je vrijednost ovog turnira nemoguće izmjeriti. Takva promocija na svjetskoj razini koristi svima nama - napomenuo je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

U pauzama između mečeva ljubitelji tenisa moći će se zabaviti uz bogati glazbeni program. Naime, za vrijeme trajanja turnira u Umagu će koncerte održati Halid Bešlić, Jelena Rozga, grupe Vatra i Elemental, te strani izvođači koje predvode Martin Solveig, DJ Borgeus, DJ Tony Junior i australski dvojac Nervo, koji čine sestre blizanke Olivia i Miriam. Njih dvije također će odigrati ekshibicijski meč.

Na kraju, nikako ne treba zaboraviti bogatu gastronomsku ponudu za svačije nepce. Tijekom trajanja turnira bit će održane degustacije istarskih specijaliteta. Povrh toga, svakoga dana u ponudi će biti i degustacije vrhunskih vina. (Davor PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter