Predstavljen općinski kalendar i otvorena izložba fotografija


U medulinskom centru 3mc sinoć je otvorena izložba fotografija odabranih u natječaju "Volin svoje misto". Ujedno je predstavljen općinski kalendar za 2018. godinu u kojem su fotografije i objavljene. Među njima je i "Zimski san", prvonagrađena fotografija Evguenije Tranfić, drugonagrađena fotografija “Medulinski galeb” Duške Mihaljević te "Porer u noći", djelo Igora Karasija kojemu je pripalo treće mjesto.

Osim nagrađene fotografije, u kalendaru se nalaze još po dva djela Evguenije Tranfić: (“Ni na nebu ni na zemlji” i “Crvena rapsodija”) i Duške Mihaljević ("Lokva u Medulinu” i “Dolazak u medulinsku luku”). Objavljene su i fotografije Josipa Radoševića (“Stado na Kamenjaku”), Roberta Radoševića (“Galeb se čudi” i “Zalazak”), Borke Radošević (“Ulika”), Ivane Demarin (“Šćuza pred sjenu”) i Marine Radošević.

Izložbu je otvorio medulinski načelnik Goran Buić koji je kazao da mu je čast predstaviti radove svojih sumještana.

- Svake godine napredujemo. Ove slike još bolje izgledaju na zidu u ovom prostoru nego na papiru. Svi fotografi su amateri, a njihovi su radovi tim vredniji jer dolaze iz srca. Prema kvaliteti fotografija, ovdje ima mjesta za dva kalendara. Pokazali ste da volite svoje misto, stoga ova izložba ima smisla, rekao je Buić, zahvalivši sudionicima.

Prvonagrađena Evguenija Tranfić članica je udruge Format, gdje je 2015. godine završila tečaj. Aktivno se bavi fotografiranjem, a ovo joj je prva nagrada.

- Volim fotografirati prirodu, barke, ljude, uživam u tome. Prijavila sam se jer sam željela pridonijeti pćinskom projektu, pokazati ljepotu ovog područja, rekla je Tranfić, Medulinka koja trenutno pohađa drugi nivo fotoškole u EduSplashu, multimedijskoj platformi za edukaciju i razvoj.

Na ovaj foto-natječaj, koji Općina Medulin raspisuje veću treću godinu, stigla je 31 fotografija dvanaest autora. Natječajne uvjete zadovoljilo ih je 29, među kojima je stručni žiri odabrao 13 radova koji su zadovoljili umjetničke i tehničke kriterije za objavu u općinskom kalendaru za 2018. godinu. Velikog je formata, otisnut u 2.000 primjeraka, a mještanima će biti podijeljen ovog mjeseca. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter