Predstavljen novi multimedijalni projekt

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U okviru svoje ljetne turneje, Grupa Sudar Percussion predstavila se i u Umagu, u sklopu programa Umago classica u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Umag. Tom je prigodom, na Trgu slobode, grupa predstavila svoj najnoviji multimedijalni projekt i album "Oxygen". Riječ je o obradama uradaka legendarnog majstora elektronske glazbe Jaen Michelea Jarrea, u režiji u režiji Sandre Mihaljević. Na umaškoj ljetnoj pozornici ansambl je izveo djela J. M. Jarrea u aranžmanu Nicolasa Sinkovića, zatim Calypso 2, Touch To Remember, Aero, Ron’s Piece, Oxygene IV, Rendez Vous, Souvenir de Chine, Chronology, Revolution, Velvet Road, Magnetic Fields 2, Glory, Stardust te dvije autorske kompozicije Nicolasa Sinkovića - Sudar's Sequence i Birth.

Ansambl Sudar Percussion je od 2010. godine održao zavidan broj koncerata i turneja u Hrvatskoj i inozemstvu surađujući s brojnim poznatim umjetnicima i ansamblima svjetskog glasa. Također, Sudar Percussion dobitnik je prestižne američke nagrade Independent Music Awards 2015. za album Eat Suite.

U sastavu su Filip Merčep (marimba), Nicolas Sinković (elektronika i udaraljke), Adriano Bernobić (bubanj), Aleksandar Vešić (bas gitara), Robert Batelić (klavir). Na posljednjem projektu kao gost nastupa Darko Sedak Benčić (truba). Osnivač i umjetnički voditelj je Goran Gorše (vibrafon).

Koncert u Umagu ostvaren je uz financijsku podršku Ministarstva kulture RH. Ljetnu turneju ova grupa završava koncertom u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u rujnu ove godine. (L. J.)


Podijeli: Facebook Twiter