Predstavljen najstariji viski na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najstariji viski na svijetu vrijedan 10.000 funti po boci, pušten je u prodaju. Punog imena Mortlach 70 Years Old Speyside Single Malt Scotch Whisky predstavljen je na ceremoniji u Edinburškom dvorcu gdje ga je mogla kušati izabrana grupa kušaca. Škotska "tekuca povijest" kako zovu ovaj ekskluzivni viski, naci ce se na tržištu u samo 54 velike boce te 162 male.

Proizveden u destileriji Speyside Mortlach davne 1938. godine i pažljivo spremljen u odgovarajuce bacve. 70 godina kasnije, predstavljen je pod okriljem ugledne marke Gordon & MacPhail koja prodaje neke od najkvalitetnijih i najrjedih viskija u svijetu.

"Ovo je vrlo poseban dan za nas, cekali smo ga generacijama. Naša je obitelj vrlo dugo u ovom poslu i svaka je generacija gradila ugled i proslijedila iskustvo na sljedecu", izjavili su David i Michael Urquhart praunuci osnivaca kompanije. "Vjerujemo da je Mortlach 70 Years old neusporediv viski", tvrde oni.

Poznati kušac viskija Charles MacLean dobio je priliku probati najstariji viski i opisao je njegov okus kao "nježan, svjež. vitalan, vocni viski s neobicnim dodacima viskoznosti i dima".


Podijeli: Facebook Twiter