Predstavljen Morosinov "Glas Istre"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu je u restoranu Galeb Livio Morosin predstavio svoj novi album "Glas Istre", a njegov glazbeni kolega Željko Šatovic G.U.L.A., koji je na albumu svirao, rekao je par rijeci o svojoj "Maloj pivskoj kuharici".

- Nije se rodilo dijete, nego ploca cudnog imena "Glas Istre". Treba je samo slušati i zaljubiti se u nju, istaknuo je Morosin te pažnju usmjerio na Šatovica koji je, osim što je svirao, kuhao dok su sva trojica, jer tu je i Tomislav Šestan Bepo, provodili dane u snimanju albuma.

Gost promocije bio je Vlado Kreslin ciji se glas cuje na pjesmi "Libar". On se sjetio da su je prije pet dana zajedno izveli u Cankarovom domu u Ljubljani i da je reakcija publike bila fenomenalna. Osim toga, Kreslin ju je takoder snimio u malo drukcijoj verziji na svom novom albumu.

- Ova ploca mi je možda najdraža srcu od svih. Možda se nece dobro prodavati, ali nije bilo razloga da ne ugleda svjetlo dana, i to zahvaljujuci Croatia Recordsu, rekao je glazbenik.

Urednica "Male pivske kuharice" Jelena Ivaniševic za knjigu je rekla da je jedinstvena u Hrvatskoj jer, objasnio je Šatovic, jedine knjige o pivu na domacem tržištu su prevedene.

- Kuharice su najdosadnije štivo, bez obzira na ljubav prema hrani pa smo išli s konceptom koji možda promovira žanr gastronomske književnosti, objasnila je Ivaniševic.

Knjiga nije zbirka recepata jela koja se mogu napraviti s pivom, vec se u njoj nalaze i eseji o povijesti piva te razmatranja naslovljena, primjerice, "Pivo i žene" ili "Pivo kao afrodizijak". I stil pisanja je drukciji.

- Kuharice ne trebaju biti uputstvo za idiote pa recept za gulaš pocinje rijecima "Pobogu, valjda znate napraviti gulaš", ispricala je Ivaniševic.

"Nemojte se držati recepata kao pijan plota jer ono što vi spremite nikada ne lici onome što je na fotografiji u kuharici", porucio je Šatovic. Knjiga je posebno i zbog toga što se u njoj nalaze tek dvije fotografije, a ostalo su ilustracije koje je nacrtao Danilo Ducak.

Ivaniševic je objasnila da je ovo knjiga za razumijevanje pive, a Šatovic je požurio naglasiti da to ne znaci da imaju nešto protiv vina.


Podijeli: Facebook Twiter