Predstavljen ljetni program ZT Rovinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncerti, tribine, predstave, izložbe i ostala dogadanja koje organizira Zajednica Talijana Rovinja predstavljeni su na konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali Cinzia Ivancic, predsjednica Izvršnog odbora Zajednice Talijana, dogradonacelnik Marino Budicin te Sabrina Benussi, autorica dokumentarnih filmova, porijeklom iz Rovinja, a živi i radi u Trstu.

Ivancic je za pocetak izdvojila predstavu dramske sekcije o ženama i muškarcima koja ce se održati u petak u 21 sat na ljetnoj terasi zajednice, a ona ce biti i centralno mjesto tradicionalnih rovinjskih susreta - Appuntamenti Rovignesi, i to 10. i 25. srpnja te 11. kolovoza, kada ce nastupati pjevacke sekcije koje djeluju u zajednici.

- Nece izostati ni kazališne predstave - 14. srpnja gostuju clanovi udruge tršcanskih kazališnih društava koji ce izvesti predstavu pod nazivom "Tutto Checchelin in 90", a 16. kolovoza kazališna grupa iz Gorizije nastupa s poznatom predstavom "Sior Todero Brontolon" Carla Goldonija. U sklopu šestog ciklusa koncerata klasicne glazbe predstavit ce se mladi talenti. Oni su zakazani za 6., 13., i 20. srpnja u crkvi svetog Franje, rekla je Ivancic.

Centralno dogadanje bit ce 12. izdanje Italian film festivala, koji ce se održati od 2. do 9. kolovoza. Uz to, 28. srpnja svoje ce slike izložiti Sergio Schuerzel, a 14. kolovoza bit ce održana romanticna vecer uz nastup poznatog rovinjskog dua Bibe i Vlade.

Ove ce se godine dva puta predstaviti i program "Rovigno bella" koji su pripremili clanovi dramske skupine i KUD-a "Marco Garbin", i to 21. srpnja te 18. kolovoza.

Ljetni program Zajednice Talijana okoncat ce 8. rujna tradicionalnom manifestacijom "Vecer u krugu obitelji" (Serata in famiglia).

Budicin je najavio i koncert zbora KUD-a "Marco Garbin" i njihovih gostiju iz Firenze - Gruppo amici fiorentini, koji ce zajedno nastupati 29. lipnja na Trgu svetog Benedikta, 30. srpnja u Spaciu Matika, a u nedjelju, 1. srpnja, u baru na glavnom gradskom trgu Viecia batana. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter