Predstavljen lamborghini urus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lamborghini urus kodnog imena LB736 trebao bi se poceti proizvoditi 2015. godine. Detalje o novom modelu iz Lamborghinija nisu htjeli iznositi u javnost jer su ekskluzivu cuvali za službeno predstavljanje održano sredinom travnja u Pekingu.

Urus je dizajniran besprijekorno i izgledom nadilazi Bentleyjev konceptni model EXP 9 koji je predstavljen na nedavno održanom ženevskom sajmu automobila.

Urus se od konkurencije razlikuje po dimenzijama, ali i po cijeni. Duži je od BMW-ova modela X6 no i više košta. Cijena od 200.000 americkih dolara u startu ce smanjiti broj zainteresiranih kupaca, ali u Lamborghiniju vjeruju kako kupci danas daju prednost sportskim terencima u odnosu na manje sportske automobile. Godišnja "naklada" iznosit ce 3.000 komada.

Valja napomenuti kako ce urus biti najmanji zagadivac okoliša na SUV tržištu. Emisija ugljikovog dioksida biti ce najmanja uzmemo li u obzir konkurenciju. Motor ce imati 10 ili 12 cilindara dok model s dizelskim motorom nece biti u ponudi. (Netmobil.hr)


Podijeli: Facebook Twiter