Predstavljen izmijenjeni UPU Tar-Vabriga-Frata

S predstavljanja UPU-a Tar-Vabriga-Frata (K. FLEGAR)
S predstavljanja UPU-a Tar-Vabriga-Frata (K. FLEGAR)

Trgovački centar na dijelu starog nogometnog igrališta, pomoćno igralište i boćalište, bazen, sportska dvorana s wellnessom i teretanom te stambeno - poslovni objekti, sve je to predviđeno predloženim ciljanim izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja Tar - Vabriga - Frata, koje su sinoć u općinskoj vijećnici javno prezentirane pred desetak vijećnika i drugih mještana.

Kako je objasnila pročelnica općinske uprave Marija Zupančič, izradu je Općinsko vijeće pokrenulo sredinom listopada, obuhvaćeno je 12 hektara između rotora Lanterna i budućeg rotora kod groblja, promijenjene su namjene površina i njihov raspored te proširena građevinska zona, a cilj je "prilagođavanje konkretnim potrebama zajednice i investitora".

Prijedlog su prezentirali predstavnici izrađivača, zagrebačke tvrtke Urbanistica, Mladen Kardum i Suzana Vujčić koja je rekla i da je on usklađen s izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja općine, koje su u završnoj fazi izrade.

Javna rasprava je otvorena do 21. veljače, do kad je predloženi UPU moguće pogledati u općinskoj vijećnici radnim danima od 8 do 15 sati, kao i na službenim Internet stranicama Općine Tar - Vabriga, te predati primjedbe i prijedloge. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter