Predstavljen iPhone 4

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je prije nekoliko mjeseci u javnost spletom okolnosti procurila verzija novog iPhonea, glavni izvršni direktor Applea Steve Jobs ipak je uspio zadiviti publiku predstavljajuci najnoviji dodatak Appleovoj floti proizvoda u San Franciscu.

"Zaustavite me ako ste vec vidjeli ovo", rekao je Jobs, pozivajuci se na cijeli slucaj s izgubljenim iPhoneom, te izmamivši smijeh publike. Novi iPhone, službeno nazvan iPhone 4, je sa svojih 9,3 milimetra debljine najtanji pametni mobitel na svijetu, a osim što izgleda dobro radi se o "najvecem skoku od izlaska originalnog iPhonea", rekao je Jobs.

Hoce li to zaista biti tako, ostaje za vidjeti, ali kritike su zasad prilicno povoljne. Neki ga nazivaju "racunalom u malom".

Tanki, nehrdajucim celikom uokvireni iPhone 4 imat ce zaslon s rezolucijom 960 sa 640 piksela (78 piksela koje ima iPad), što bi trebalo osigurati citanje "iznimno oštrog teksta" koji je "prakticki identican onome u tiskanoj knjizi", rekao je Jobs. Ekran ce biti velik 8,9 centimetara, kao i ranije, a cijeli ekran dobiva i novi naziv "zaslon rožnice".

Model ce se u SAD-u prodavati po cijeni od 299 dolara za verziju od 32 GB, ili 199 dolara za verziju od 16 GB, uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s operaterom AT&T. Nema vijesti da ce se uredaj nuditi uz bilo kojeg drugog operatera. Stari model 3G nece se više proizvoditi, a model 3GS stajat ce 99 dolara.


Podijeli: Facebook Twiter