Predstavljen identitet 62. pulskog filmskog festivala

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Vizualni identitet predstojećeg 62. Pulskog filmskog festivala predstavili su danas novinarima u Puli njegovi autori iz dizajnerskog studija Sonda Jelena Fiškuš i Sean Poropat. Idejno rješenje kampanje ima varijacije već prepoznatljivog slogana "Film pod zvijezdama", dok se u izvedbi početna riječ "Film" zamjenjuje različitim alternativama.

Multimedijalna kampanja

- Jako nam je drago da je prepoznat vizualni identitet pokrenut prije nekoliko godina. Ova kampanja koristi iste vizualne elemente, ali na življi i otvoreniji način, u kojoj se riječ film mijenja s drugim asocijacijama i emocijama, pojasnila je Jelena Fiškuš. Na taj se način potiče prenašanje opsežnije poruke i ističe da je sadržaj Pulskog festivala više od filma.

Multimedijalna kampanja (plakati, citylightovi, internet…) počinje odmah, a već sutra dva će autobusa gradskog prijevoza voziti Pulom obojena novim rješenjima.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festivala Gordana Restović, iskazavši zadovoljstvo nastavljenim procesom festivalske kampanje i suradnje s nagrađivanom Sondom započete prije četiri godine, kazala je da će kampanja ove godine biti bitno intenzivnija i na društvenim mrežama.

- Znamo da film sam po sebi nudi mnoštvo emocija i doživljaja, a kombiniran s najraznovrsnijim pratećim programskim događanjima, čini od festivala vibrantno središte u kojem u konačnici svatko može pronaći svoj interes, neovisno o dobi ili preferencijama. Poigravamo se stoga s pojmovima različitih emocija, ali i drugih elemenata koji su nedjeljivi dio festivala, poput primjerice pojmova: publika ili autor, naglašavaju autori iz Sonde.

Višesmjerna komunikacija

Glasnogovornica Pula Film Festivala Sanela Omanović, pojasnila je prvi "multi-dijalog" višesmjerne komunikacije koji je  omogućen u kinu Valli , gdje prvih 50 predlagatelja može izravno upisati asocijaciju na predložak plakata.

Paralelno s kreiranjem identiteta, u istom je obliku i formi osvježena mrežna stranica pulafilmfestival.hr, na kojem se mogu pronaći trenutni relevantni podaci u svezi 62. Pulskog filmskog festivala koji će se ovog ljeta održati od 18. do 25. srpnja, a za koji tjedan i iscrpni podaci o svim dosadašnjim festivalskim izdanjima. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter