Predstavljen centar za tehnicke aktivnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pulskoj tržnici u nedjelju ujutro Puljanima se predstavio Centar za tehnicke aktivnosti "Veruda" pulske Zajednice tehnicke kulture sa svojim sekcijama, odnosno radionicama automodelarstva, brodomodelarstva, konstruktorstva, aviomodelarstva, robotike te amaterske radiogoniometrije i orijentacije.

Radionice okupljaju djecu nižih i viših razreda osnovne i srednje škole s podrucja grada Pule, a ove ih je godine bilo upisano 80-ak.

Kako saznajemo od glavnog tajnika ovog Centra Antona Pletikosa, radionice provode mentori u sklopu izvannastavnih aktivnosti. Najmladi clanovi imaju sedam godina i oni pocinju s konstruktorstvom te dalje prate programe tehnickog odgoja ovisno o uzrastu.

- Na prezentaciji su konkretno predstavljene radionica iz automodelarstva sa radio upravljanim automodelima, potom vrlo interesantna sportsko tehnicka disciplina amaterske radio goniometrije, radionica iz konstruktorstva, odnosno modeli malih graditelja razlicitih konstrukcija-tehnickih tvorevina aviona, džipa, dizalice, bagera i nekih radioupravljanih konstrukcija, radionica iz robotike, zatim su predstavljeni radioupravljani aviomodeli, kao i radioupravljani brodomodeli – jedrilice G-70 poznate još pod nazivom "Mica mala".

Želja nam je da djeca osnovnih i srednjih škola upoznaju sadržaje naših radionica u koje ce se moci upisati u jesenskom roku, odnosno u rujnu, rekao je Pletikos. Inace, prezentacija aktivnosti održana je u sklopu obilježavanja Dana grada Pule.


Podijeli: Facebook Twiter