Predstavljen CD "Zvuci Istre/Suoni d'Istria"

Jurcan, Torbica, Krajcar Percan, Golojka, Vojnić, Biasiol Vojnić, Celić Bernaz i Spada (V. B.)
Jurcan, Torbica, Krajcar Percan, Golojka, Vojnić, Biasiol Vojnić, Celić Bernaz i Spada (V. B.)

"Zvuci Istre/Suoni d'Istria" naziv je CD-a Istarskog pododbora Hrvatskog društva glazbenih umjetnika koji je objavljen u povodu desete obljetnice djelovanja ovoga pododbora, a koji je predstavljen na konferenciji za novinare u svečanoj dvorani "Tone Peruško" pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile.

Kako je rekla predsjednica pododbora Aleksandra Golojka, "CD u izdanju Udruge Metamedij nastao je u povodu obilježavanja desete godišnjice našeg djelovanja, a donosi skladbe starijih i recentnih istarskih skladatelja koje izvode na raznim instrumentima članovi našeg pododbora. Ujedno, to je i prilika da najavimo svečani koncert članova pododbora koji će se održati u petak u 19 sati u svečanoj dvorani 'Tone Peruško'".

Županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica zahvalio se u svoje i ime župana Valtera Flega umjetnicima koji su odradili sjajan posao, čiji je pokrovitelj Istarska županija, te se osvrnuo na važnost očuvanja glazbene baštine i njegovanja što Istarski pododbor HDGU-a izvrsno i čini.

Marino Jurcan iz Udruge Metamedij govorio je o važnosti toga projekta za istarsku glazbenu scenu, ali i za proučavanje glazbe, a naglasio je i da su autori vrlo kvalitetni. Pohvaljen je i ton-majstor Aldo Spada jer zahvaljujući njemu zvuk je ispao savršeno dobro.

O dizajnu CD-a govorila je Dolores Biasiol Vojnić, koja je napomenula da je fotografija s naslovnice djelo Adriane Orlić.

Na CD-u su zastupljena djela Antonija Smareglie, Bruna Bjelinskog, Nella Milottija, Luigija Donorae, Đeni Dekleva Radaković, Elde Krajcar Percan, Branka Okmace, Bruna Krajcara i Laure Mjeda Čuperjani. Medijski partner u projektu je HRT - Radio Pula. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter