Predstavljen bogati program 13. Pulske noći

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu, od 21 do 1 sat iza ponoći, a vjerojatno i duže, u organizaciji Pula Film festivala, Tržnice i agencije Avenue, a pod pokroviteljstvom Grada Pule i Turističke zajednice Pula, održat će se na sedam pulskih lokacija starogradske jezgre tradicionalna 13. Pulska noć - Ulicama našeg grada. Kao i proteklih godina trgovi Forum, sv. Tome, Portarata te Danteov trg, kao i Ulica Sergijevaca i Giardini te tržnica, bit će lokacije na kojima će brojni Puljani moći susresti poznanike i "na kraju" ljeta proveseliti se u ugodnoj atmosferi, u kojoj bi svatko trebao pronaći nešto za svoj glazbeni ukus.

Na 7 lokacija za svakog ponešto

Direktorica Pula Film festivala Gordana Restović i direktor agencije Avenue Vlado Orlić, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare da Puljane i brojne goste grada očekuje bogat gastro-zabavni program.

- U tradicionalnoj 13. Pulskoj noći pokušali smo osigurati za svakog ponešto, raznu glazbu na sedam različitih lokacija i vjerujemo da će sugrađani pronaći nešto za sebe i uživati u ugodnoj atmosferi, najavio je Orlić, dok se direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj nadovezala da je riječ o poznatoj manifestaciji, koju svi vole.

- Vjerujemo da će brojni Puljani proći gradom, ali i brojni gosti, koji se nalaze u našem gradu na odmoru, drugačije doživjeti Pulu, istaknula je Cinkopan Korotaj.

Organizatori su za zabavu posjetitelja angažirali isključivo domaće snage. Na Forumu će tako "štalu" priuštiti Gustafi, a uz njih nastupit će Zbor Zaro, 10Veterinari, Sasha 21 i Pepe Ljuna. Trg sv. Tome bit će pozornica Double Doseu i jazzistima St. Thomas quinteta, a u Ulici Sergijevaca tradicionalno će posjetitelje zabavljati jazzisti Fiorin orchestra. Na Danteovom trgu će se moći uživati u evergreenovima trija Val acustic, dok će na tržnici posjetitelje zabavljati Enigma band i Side effects band. Portarata će i ove godine biti rezervirana za ljubitelje pulskih glazbenih legendi i nastupe Anelida, Vesne Nežić Ružić i In vino veritasa, dok će Giardinima, odakle će se širiti miris Gradelade koja će nuditi sardele i kruh po 15 kuna, prašiti Cherrybombz i Lift express.

Subotnje druženje u centru grada

- Koristim priliku da pozovem sve Puljane da se u subotu navečer družimo u središtu grada na tradicionalnoj fešti u kojoj će svatko uspjeti pronaći nešto za svoj ukus. Možda vremenska prognoza nije najidealnija, ali pozitivnim mislima rastjerat čemo oblake. Svako istarsko mjesto ima svoju feštu, ali Pulska je noć sprecifična jer se ne održava na samo jednoj lokaciji već se kroz sedam ponuđenih lokacija može obići cijela starogradska jezgra, pozvao je gradonačelnik Boris Miletić Puljane na subotnju feštu.

Besplatni autobusi

Grad Pula je za subotu, kako bi se što više smanjio pritisak automobila na središte grada i okolicu, od 19 sati osigurao besplatne vožnje javnog gradskog prijevoza, odnosno autobusi Pulaprometa građane će besplatno voziti. Kako se očekuje, kao i svake godine, da se cijela Pula spusti u centar grada, preporuča se Puljanima da što više da koriste ponuđeni besplatni javni gradski prijevoz.

U slučaju nevremena fešta u nedjelju

S obzirom na najave, jer "Vakula je rekao" da bi vremenske neprilike mogle početi u subotu navečer, odnosno u noći sa subote na nedjelju, u slučaju kiše i nevremena Pulska noć održat će se u nedjelju navečer.

- Već se jedne godine dogodila takva situacija s nevremenom pa je fešta održana u nedjelju. Tako će, u slučaju nevremena, biti i ovoga puta, poručio je Orlić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter