Predstavljanje rada Andreja Korovljeva

Andrej Korovljev
Andrej Korovljev

Projekcijom dokumentarnih filmova "Godine hrđe" i "Una storia polesana" u četvrtak s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice publici će se predstaviti pulski redatelj Andrej Korovljev koji u Puli trenutno snima biografsko-glazbeni dokumentarac posvećen Branku Črncu Tusti, nedavno preminulom frontmanu legendarnih KUD Idijoti. Razgovor s autorom moderirat će Marko Zdravković-Kunac, sudionik zagrebačke dokumentarno-aktivističke scene s kraja 90-ih godina.

Andrej Korovljev rođen je u Puli 1970. Po završetku srednje škole studirao je strojarstvo u Zagrebu, a 1995. odlazi u London, gdje studira filmsku režiju na Westminsterskom sveučilištu. Nakon povratka u Hrvatsku započinje profesionalnu karijeru te potpisuje nekoliko kratkih filmova, dokumentaraca, TV-emisija i glazbenih video spotova.

Dokumentarac "Una storia polesana" režirao je 1999., dok 2000. dovršava dokumentarac "Godine hrđe" s kojim osvaja Nagradu za najbolji dokumentarni film, Nagradu "Jelena Rajković" za najboljeg mladog redatelja i Nagradu za najbolju montažu na Danima hrvatskog filma. Do sada je režirao i nekoliko stotina reklama za velike hrvatske korporacije te inozemne naručitelje. Njegove reklame, dokumentarni filmovi i glazbeni videospotovi dobili su brojne hrvatske i međunarodne nagrade. Korovljev je član Društva hrvatskih filmskih redatelja. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter