Predstavljanje monografije Predraga Spasojevića

Jedan od plakata Predraga Spasojevića (Arhiva /N. LAZAREVIĆ)
Jedan od plakata Predraga Spasojevića (Arhiva /N. LAZAREVIĆ)

Monografija istarskog dizajnera Predraga Spasojevića (1959.- 2010.) jednostavnog naziva "P.S. Predrag Spasojević" bit će predstavljena u petak u 20 sati u pulskom Multimedijalnom centru Luka. Radi se o izdanju HDLU-a Istre i Medita iz Pule na 270 stranica.

"U svom dugogodišnjem stvaralaštvu, Predrag je ostavio dubok trag u gotovo svim domenama grafičko-dizajnerske djelatnosti. Brojne kulturne manifestacije, festivali, turističke zajednice, agencije, privatne i društvene firme, ustanove, nezavisne produkcije, filmovi, kazališta… brendirani su njegovim prepoznatljivim dizajnerskim rukopisom", navodi se u pozivu na predstavljanje.

Stručni osvrt u bogato ilustriranoj monografiji potpisuje Jerica Ziherl dok su ostali autori tekstova: Daniel Načinović, Suzana Marjanić, Drago Orlić i Ervin Dubrović. Sažetak je prevela Vedrana Brajković dok su za lekturu i korektruru zaslužne Tatjana Segnan i Snježana Akrap Sušac. Recenzenti monografije su dr. Stane Bernik i dr. Ivona Orlić, a fotografije djela potpisuju Miro Ploj, Đani Celija, Renco Kosinožić. Tu su i fotografije Predraga Spasojevića, koji je uz Feodoru Gubaš Štifanić i kooautor oblikovanja djela.

Predstavljanje monografije, bit će upotpunjeno i pratećom izložbom, s izborom djela iz bogatog opusa Predraga Spasojevića (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter