Predstavljanje knjige Tomislava Bašića "Sinovi svetoga Josipa"


S početkom u 18 sati sutra će se u Domu hrvatskih branitelja održati predstavljanje knjige Tomislava Bašića "Sinovi svetoga Josipa".

Ovaj roman, hrvatskog branitelja iz Šibenika i profesora povijesti Tomislava Bašića, temeljen je na njegovim sjećanjima, a zbog autentičnosti likova i događaja predstavlja prvorazredno memoarsko štivo o Domovinskom ratu.

Knjiga opisuje autorov ratni put, koji neuspješno započinje krajem 1991. godine kada ga kao osamnaestogodišnjaka bez prethodno odsluženog vojnog roka (u JNA) nisu htjeli unovačiti u redove Hrvatske vojske u nastajanju. Čekajući nekoliko mjeseci, početkom 1992. godine odlazi u Zagreb te stupa u Hrvatske obrambene snage (HOS), od kada počinje njegova priča ispisana na više od 250 stranica ove knjige. Ona je istovremeno interesantna, ali i aktualna, te daje novi pogled "iznutra" o postrojbama HOS-a, koje su u Hrvatskoj tijekom 1992. postale sastavnim dijelom HV-a.

Knjigu će predstaviti dr. Darko Dukovski, dr. Maurizio Levak te autor Tomislav Bašić, prof., a predstavljanje će moderirati Ivan Žagar, prof. Organizator predstavljanja je Istarsko povijesno društvo. (V. B.) 


Podijeli: Facebook Twiter