Predstavljanje knjige "Radnici i seljaci' Viktora Ivančića

Viktor Ivančić
Viktor Ivančić

Knjiga nagrađivanog novinara i pisca Viktora Ivančića "Radnici i seljaci" bit će predstavljena u srijedu u 20 sati, u prisustvu autora, u Dnevnom boravku Rojca. Razgovor s autorom moderirat će u ime izdavača Dejan Ilić, urednik Fabrike knjiga, a promociju organizira Savez udruga Rojca u suradnji s Art&Musicom.

"Radnici i seljaci" mračna je knjiga puna optimizma. Ivančićeve priče briljantne su analize posljedica rata i divljačke, kvaziliberalne i kvazidemokratske transformacije hrvatskog društva. Likovi u ovim pričama - radnici, seljaci i šačica pripadnika poštene inteligencije - notorni su gubitnici tranzicije, koji u egzistencijalnoj krizi preispituju svoju prošlost, tragajući za uzrocima vlastitih nevolja. Optimizam nastaje u trenutku spoznaje i donošenja odluke, koju Ivančićevi junaci potom provode. Svaku od tih odluka sažima jedna jedina riječ: pobuna.

Novinar i pisac Viktor Ivančić rođen je 1960. godine u Sarajevu. Živi u Splitu. Bio je jedan od osnivača i dugogodišnji glavni urednik tjednika Feral Tribune. Dobitnik je nebrojenih međunarodnih priznanja za svoj novinarski rad. Dosad je objavio prozu "Bilježnica Robija K."; studiju "Točka na U"; zbirke ogleda "Lomača za protuhrvatski blud" i "Šamaranje vjetra". Od 2005. "Fabrika knjiga" objavila je sljedeće Ivančićeve knjige "Robi K." u dva toma; a onda i "Robi K. Treći juriš!"; zbirke ogleda "Animal Croatica", "Zašto ne pišem i drugi eseji" i "Jugoslavija živi vječno"; te romane "Vita active" i "Planinski zrak". (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter