Predstavljanje knjige kolumni Damira Strugara


Knjiga kolumni "Strugalica" pulskog novinara Damira Strugara bit će predstavljena u srijedu u 18 sati u restoranu Gardelin na Velom Vrhu u Puli. 

- Novinarska kolumna "Strugalica" koja gotovo deset godina kontinuirano izlazi na internetskom portalu Regional Express zasigurno je najčitanija novinarska forma u medijima u Puli i Istri. Ona je ogledalo današnjeg društva, politike, ljudi i svakodnevnice, kaže autor.

Strugar kao autor kolumne je hrvatski internetski rekorder, jer nitko drugi u Hrvatskoj nije deset godina zaredom, čak 500 kolumni pisao bez prestanka svake nedjelje na jednom portalu zaredom, bez da je ijedne nedjelje izostao.

Kako bi formu internetske novinske kolumne sačuvao za trajnije razdoblje i neke nove naraštaje i generacije, autor se odlučio  sto najboljih kolumni ukoričiti u tiskano izdanje kao knjigu.

Specifičnost knjige "Strugalica" je da su osim sto naj kolumni po izboru autora, svojim tekstovima tj. predgovorima, pogovorima, razgovorima, dogovorima i pregovorima knjigu upotpunili čak pet glavnih urednika iz Hrvatske i dva bivša savjetnika bivših predsjednika Republike. Korice knjige svojim su karikaturama uljepšali hrvatski majstori karikature Stiv Cinik i Petar Pismestrović. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter