Predstavljanje 1. Radionice animiranog filma (RAF)


Večeras će u Klubodromu Pulske filmske tvornice, s početkom u 20 sati i uz slobodan ulaz, biti predstavljena 1. Radionica animiranog filma (RAF), koja se pod vodstvom Maje Prokl održavala u Pulskoj filmskoj tvornici od kraja ožujka do prve polovice lipnja. Tom će prilikom biti prikazan kratkometražni animirani film "Borba 4 svijeta", koji je kreiran na RAF-u, a nakon toga, uslijedit će po odabiru Maje Prokl projekcija još nekoliko kratkometražnih animiranih filmova za djecu i odrasle.

"Borba 4 svijeta" nastala je zajedničkim angažmanom deset polaznika; rađena je tehnikom stop animacije te kombinira crtež, kockice za slaganje, plastelin i kolaž, odnosno osnovne animacijske tehnike koje su polaznici savladali tijekom radionice. U filmu tri svijeta - svijet Ljudi, Zmajeva i Dinosaura - napadaju Kristalni svijet u noći uoči Uskrsa, kada sva bića nakratko stječu besmrtnost.

RAF je započeo zajedničkim osmišljavanjem priče i izradom scenarija, nakon čega su polaznici stvarali likove i scenografiju. Jedan od najzabavnijih trenutaka bilo im je animiranje i fotografiranje uz pomoć Dragonframea, programa koji omogućava da već tijekom animacije vide gotov proizvod - film. Radionica je završila snimanjem glasova polaznika koji su korišteni u filmu, odabirom naslova i animiranjem njihovih imena za odjavnu špicu, što im se također izuzetno dopalo. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter