Predstavilo se pedeset proizvođača s Poreštine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U suradnji s Poslovnim dnevnikom Grad Poreč organizirao je tradicionalan „Festival poduzetništva, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava“, koji se održao na Trgu slobode. Građanima i turistima predstavilo se pedesetoro poduzetnika, obrtnika i OPG-ova Poreštine.

Festival je premašio sva očekivanja, imalo se što vidjeti, degustirati i kupiti, od vina, meda, sira, maslinova ulja, rukotvorina, proizvoda od tartufa, domaćih rezanaca, pljukanca…, pa čak i odličnog piva. Obrtnici i poljoprivrednici Poreštine nudeći svoje proizvode i usluge, mogli su prodajom proizvoda zadovoljno trljati ruke, a istovremeno ostvariti i nove poslovne kontakte.

Kako je prilikom otvorenja naglasio zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić, glavni cilj festivala bio je da svi obrtnici, poduzetnici i OPG-ovi dobiju prostor i platformu kako bi mogli pokazati svoje proizvode i usluge, ali sakupiti i bitne informacije.

Kako su nam mnogi izjavili, poduzetnici uspijevaju uz veliki trud i odricanja. Vele da je najveći minus našeg tržišta taj što za pokretanje bilo kakvog posla treba izdvojiti dosta novaca, skup je najam prostora, sve je skupo, a kupci u konačnici očekuju proizvode po niskim cijenama. Napominju da se konkurencije ne boje te da je najvažnije biti dobar u onome što rade.

Uz izložbeni dio u sklopu festivala u popodnevnim je satima bila organizirana i edukacija za školarce u izradi zdravih sendviča, a kasnije i gastro-show majstora kuhinje Branka Ognjenovića uz degustaciju. Nažalost kako je nakon toga počela padati jaka kiša, dugo najavljivani koncert Ivana Zaka koji je se trebao održati u osam sati navečer nije održan.

(Ivan Grgat)




Podijeli: Facebook Twiter