Predstavili se mladi iz Dramskog studija INK

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Medunarodnog dana kazališta za djecu i mladež koji se obilježava u nedjelju, u petak su na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula mlade glumice i glumci Dramskog studija INK-a uprilicili svojevrsni "Showcase" u kojem su pokazali kojim se sve projektima bave ove godine.

- Cesto nas pitaju: Što vi to zapravo radite? Napravite predstavu ili dvije na godinu, a o vama zapravo ništa ne znamo. Ovim smo programom željeli pokazati kojim se trenutno projektima bave mladi okupljeni u našem Dramskom studiju, te predstaviti predstave u nastajanju koje cete uskoro moci pogledati, kazao je Aleksandar Bancic, jedan od voditelja Dramskog studija INK prije pokaznih predstava.

Prva medu njima bila je "Prica o Luki i Tinu", autorski projekt mladih glumaca - Manuele Krakar i Patrika Lazica, koji u predstavi glume, potpisuju tekst, songove, glazbu i režiju. Prica prati dogodovštine djecaka Luke i patuljka Tina, a bajkoviti elementi predstave propitkuju pojam želje i eticke dileme koje iz nje proizlaze.

Nakon predstave koja je zadovoljila mališane i njihove roditelje koji su preksinoc u velikom broju pohodili Malu scenu, na red je došlo predstavljanje grupa Dramskoga studija koje su odglumile fragmente predstava koje pripremaju za završnu produkciju. Clanovi druge grupe koju vodi Aleksandar Bancic uz asistenciju Annie Kovac odglumili su dva djelica predstava autorice Julije Donaldson "Imena i igre" i "Rodendansko iznenadenje", dok su clanovi trece grupe takoder pod vodstvom Aleksandra Bancica uz asistenciju Manuele Krakar odigrali djelicak predstave Teda Hughesa "Tigrove kosti".

Mladi glumci okupljeni u petoj grupi pod vodstvom Marijane Peršic pokazali su u kojoj je fazi rad na predstavi "Fora je biti faca, zar ne" ciji tekst potpisuju Sanja Pilic i Patrik Lazic. Clanovi šeste grupe (ujedno i najstariji polaznici Dramskog studija) koju vodi Aleksandar Bancic postavili su kratku scenu iz "Zaustavljivog uspona Artura Uija" Bertolta Brechta kojeg su i sami preveli. Nakon toga predstavili su se i kazališnim glazbenim spotovima za tri pjesme.

Završni dio "Showcasea" bio je predviden za najavu sljedece produkcije Dramskoga studija, a to je nova postava teksta Samante Milotic Bancic "Putovima Glagoljaša" koja ce premjeru imati u travnju.

Mnogobrojna publika preksinoc je bodrila mlade glumce aplauzima i povicima podrške, a neizbježne greške, zamuckivanja ili zaboravljanje teksta popratili su benevolentnim smiješkom i još glasnijim aplauzom.


Podijeli: Facebook Twiter