Predstavila se i treća Pizzerija Jupiter

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jučerašnji natjecateljski dan na 29. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2017 – Suzuki Motortech" otvorio je sraz iskustva i mladosti. Boje "iskusnika" branila je šijanska Stella, koja je za svaki slučaj prijavila i ekipu u veteranskom turniru ako im neki novi klinci prije vremena pokažu put prema tribinama, dok je nasuprot njih stajala Pizzeria Jupiter. Brojka tri iza imena ovih potonjih dala je naslutiti da nije riječ o niti jednom lanjskom finalistu, u što smo se mogli i uvjeriti kad su na parket istrčali golobradi klinci, novi izdanci iz inkubatora ekipe koja je ostavila dubok trag na "Ulici".

- Dvojica imaju 16 godina, svi ostali po 15, pa su mame morale za njih potpisati dozvolu da mogu igrati. Imamo i trojicu s 14 godina, oni ni uz dopuštenje roditelja nisu mogli nastupiti, ali ništa zato, zaigrat će na sljedećoj "Ulici". Za četiri, pet godina bit će to odlična ekipa - zborio je Tomislav Markulin koji je ovom prilikom sjedio iza klupe za pričuvne igrače, na kojoj su mjesta rezervirana za voditelje ekipe zauzela braća Mavrić, Andrej i Josip.

Poldrugovac mamio osmijehe

Sve što je popularni Tole rekao imalo je smisao, a jedino što bismo po viđenom na parketu promijenili u njegovoj izjavi to je da neće morati toliko čekati, jer bi treća generacija "jupiterovaca" mogla već za par godina voditi bitnu riječ među "velikim dečkima", neovisno što na svom debitantskom nastupu nisu uspjeli preskočiti prvu prepreku.

Nisu bili daleko, jer su prvi dio riješili u svoju korist pogotkom kojeg je dvije minute prije odlaska na "veliki odmor" postigao Raul Poldrugovac i izmamio osmijeh na tribina oca Manuela i djeda Berislava "Mičule". No, nastavak je donio potpuno ofenzivu Stelle koja je polovicom drugog dijela donijela poravnanje, da bi se onda, kad su svi već očekivali sedmerce, ukazao Milan Joka i manirom rasnog sidruna 23 sekunde prije kraja postavio konačnih 2:1. S obzirom na epilog, nije nam preostalo ništa drugo nego da se pospemo pepelom i nazovemo njegovu bolju polovicu, koju smo malo ranije kontaktirali i predbacili joj što nije došla pogledati jedini nastup svog dragog na ovogodišnjem seniorskom turniru, da će ipak dobiti priliku za popravni pokušaj.

Zavidan ritam veterana

Uslijedio je ogled veteranskog turnira kojeg nismo mogli opisati već izlizanom sintagmom da se igralo u poprilično nižoj brzini od prijašnje utakmice, jer su i Vita Leva Elektrometal, branitelji naslova i prvi nositelji, kao i njihovi protivnici iz redova Santa Domenice, diktirali zavidan ritam. Nije nedostajalo ni kvalitetnih poteza, a prvi se istaknuo Richard Brnjac, koji je obranio sedmerac Edi Flegu, najboljem igraču "Ulice" 2008. godine. To nije smelo Porečane da već 30 sekundi kasnije povedu i potom do odmora poduplaju svoju prednost, ali već na otvaranju nastavka Santa Domenica se primakla na pogodak zaostatka. Na treći gol Vita Leve uslijedio je brzo i drugi njihovih protivnika, ali lanjskim pobjednicima nije se baš igrala neizvjesna završnica te su pospremili još dvije lopte u mrežu svojih protivnika za miran prolazak u četvrtfinale.

Povratak u seniorske vode donio je vodnjansko-štinjanski dvoboj u kojem je nekadašnji Peekaboo promijenio ime u Buffalo, ali pritom je zadržao kvalitetu svojih predstava na parketu uz koje je prije tri godine dogurao do četvrtfinala "Ulice". Njihovim protivnicima, ekipi Masquenbal, ipak malo bolje ide odbojka nego nogomet i to se zorno moglo vidjeti na ovom susretu u kojem samo zahvaljujući svom raspoloženom čuvaru mreže, ali i činjenici da su Vodnjanci brzo podigli nogu s gasa, mogu zahvaliti da su prošli samo s četiri primljena pogotka. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter