Predstave, radionice i izleti na Dan obitelji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji danas je u komunalnoj palači predstavljen program i brojne aktivnosti koje za tu prigodu organiziraju Obiteljski centar Istarske županije i Grad Pula. Program su predstavili gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, pomoćnica pročelnika Elena Puh Belci i ravnateljica Obiteljskog centra Ines Puhar.

U obilježavanje Međunarodnog dana obitelji uključili su se također i Humanitarna udruga Oaza, Udruga udomitelja Istarske županije te dom za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria". Organizatori su najavili pregršt programa, aktivnosti i radionica u kojima će moći uživati i roditelji i djeca. Cilj je, naime, potaknuti međusobno obiteljsko druženje.

- Obitelj je temelj svakog društva i veseli me što ćemo i ove godine bogato obilježiti taj dan. Dodatni motiv nam je i to što je Pula grad prijatelj djece, rekao je Miletić čestitajući ravnateljici Obiteljskog centra Ines Puhar 5. godišnjicu rada. Dodao je da će gradskoj upravi obiteljski program i nadalje biti među visokim prioritetima.

Puhar je pak naglasila da bi Istra bez podrške Grada i Županije vjerojatno bila županija bez Obiteljskog centra. Istaknula je potom programe koji su podržani, prvenstveno "Baby fitness" kroz koji je prošle godine prošlo čak 90 roditelja s bebama, što je dvostruko više nego prije.

Što se tiče programa, on je vrlo raznolik i kreativan i trajat će cijeli tjedan. Sutra se održava 12. regionalni susret svih sudionika skrbi o djeci, a tema je "Podrška zajednice kvalitetnim odnosima u obitelji". U srijedu će se u gradskoj vijećnici održati okrugli stol na temu "Vrijeme za obitelj: Naše bake i djedovi - naši nonići". Istog dana organizirat će se i obiteljski izlet na Brijune. Uz posjet Mediteranskom vrtu održat će se i prigodna radionica. Kreće se iz Fažane u 16.45 sati, a povratak je predviđen u 19.30 sati. Predbilježbe se mogu obaviti na mail [email protected] ili na broj 525 882. Cijena brodske karte za odrasle je 25 kuna.

U srijedu će se također u Mornaričkom parku održati izložba dječjih radova u sklopu 2. ex temporea. U subotu pak će se u park-šumi Šijana održati "Igre bez granica" gdje je za roditelje i djecu pripremljeno niz iznenađenja i radionica, poput predstave "Princeza žabarica" i nastupa djece iz vrtića Petar Pan Vodnjan. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter