Predstave i koncerte odgledalo 13 tisuca posjetitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još jedna, deveta po redu sezona Kazališta Ulysses uspješno je privedena kraju. U ovoj sezoni održana su tri koncerta, deset izvedbi premijerne ovogodišnje predstave, Molierovog "Don Juana" u režiji Paola Magellija i 15 izvedbi repertoarnih naslova (tri izvedbe "Balada Petrice Kerempuha" te po cetiri izvedbe predstava "Kralj Lear", "Romeo i Julija '68" i "Pijana noc 1918.").

Publika je u dva ljetna mjeseca na izvedbe Kazališta Ulysses isplovila 28 puta, a predstave i koncerte vidjelo je ukupno oko 13 tisuca posjetitelja.

Najviše gledatelja, njih oko pet tisuca, gledalo je premijernu predstavu "Don Juan", a dobro su bile posjecene i reprizne izvedbe, osobito "Kralj Lear" koji vec devetu godinu puni gledalište u tvrdavi Minor.

Glasnogovornica Ulyssesa Marina Vujcic istice da je "Don Juan" iznimno dobro primljen te da je iz izvedbe u izvedbu bilo sve više gledatelja.

Ranijih su se godina premijere Ulyssesa održavale u kolovozu, a ove je godine to prvi put upriliceno u srpnju.

Kazalište Ulysses djeluje na Brijunima od 2001. godine, kada je premijerno izveden "Kralj Lear", koji je tijekom narednih sezona stalno repriziran.

U sezoni 2002. debitirala je "Medeja", koja je igrala i naredne tri sezone. Uslijedio je 2003. godine "Marat-Sade", a godinu kasnije "Play Beckett".

"Hamlet" s Goranom Navojcem u naslovnoj ulozi premijerno je izveden 2005., a "Tesla Electric Company" 2006. Tu je predstavu pulska publika godinu kasnije mogla pogledati i u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Godine 2007. "porinuta" su cak dva premijerna naslova "Balade Petrice Kerempuha" i "Pijana noc 1918.".

I 2008. je bila bogata što se tice premijera, uprilicene su "Kaligula" u režiji Tomaža Pandura te "Romeo i Julija '68".


Podijeli: Facebook Twiter