Predsjedniku Bayerna 3,5 godina zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Okružni sud u Münchenu osudio je predsjednika europskog nogometnog prvaka Bayerna Ulija Hoenessa (62) na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza.

Hoeness je tijekom suđenja priznao da je utajio 27,2 milijuna eura koje je "sklonio" na nekoliko bankovnih računa u Švicarskoj.

Njemačko tužiteljstvo je zatražilo pet i pol godina zatvora smatrajući da se Hoeness predao poreznim vlastima tek kada je otkriven te da njegovo priznanje nije bilo potpuno.

"U ime naroda, osuđujem gospodina Hoenessa na zatvorsku kaznu od tri godine i šest mjeseci zbog kršenja sedam točaka optužnice za utaju poreza", rekao je čitajući presudu sudac Rupert Heindl. Predsjednik Bayerna mirno je prihvatio odluku suda.

Hoeness je ikona njemačkog nogometa, figura koju je njemačka javnost smatrala moralnom vertikalom. Kao igrač je s reprezentacijom Njemačke osvojio titulu europskog prvaka 1972. i svjetskog prvaka 1974. godine. Tijekom igračke karijere devet je godina nosio dres Bayerna, a jednu sezonu je bio u Nürnbergu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter