Predsjednik Valter Blašković podnio neopozivu ostavku

Majcan, Blašković i Šimek nakon stranačkih izbora 2013. (G. Č. Š.)
Majcan, Blašković i Šimek nakon stranačkih izbora 2013. (G. Č. Š.)

Neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradske organizacije SDP-a Buzet podnio je 19. siječnja Valter Blašković, koji o svom potezu članstvo obavijestio pismenim putem, a jedan od članova taj je dopis jučer dostavio i našem dopisništvu. Komentar smo zatražili od Blaškovića koji je potvrdio da je podnio neopozivu ostavku, te kratko rekao da je razloge obrazložio suradnicima.

U dopisu upućenom na adrese buzetskih SDP-ovca izrazio je žaljenje što na ovakav način mora odstupiti s mjesta koje mu je po volji Konvencije dodijeljeno, te istaknuo da je došlo do raslojavanja u Gradskom odboru.

Iznenađeni ostavkom

- Iako se za nastalu situaciju ne smatram odgovornim, jer sam savjesno vodio organizaciju sukladno Statutu SDPH te poticao komunikaciju, suradnju i jedinstvo stranke, podnio sam ostavku iz razloga što zbog ovakve situacije u Gradskom odboru nisam u mogućnosti nastaviti s radom i normalnim vođenjem organizacije, istaknuo je Blašković u svom dopisu.

Blašković je za predsjednika buzetskog SDP-a izabran na izbornoj konvenciji stranke u studenome 2013. godine, a na toj je funkciji zamijenio dotadašnju predsjednicu Vlastu Šimek, koja u aktualnom mandatu obnaša funkciju potpredsjednice.

- Iznenadila me ostavka, ali je moguće da je ponukana osobnim razlozima, a i sve većim zahtjevima radnog mjesta, kratko je komentirala Šimek.

Nema raslojavanja

Zatražili smo i komentar drugog potpredsjednika Vedrana Majcana koji je rekao da ga je ostavka također iznenadila, neovisno što rad predsjednika jedne takve organizacije u burnim političkim vremenima nije nimalo jednostavan i iziskuje puno odricanja.

- Nisam siguran koji je točan razlog podnošenja ostavke, ali poštujem takvu odluku kao izraz njegove volje. Mišljenja sam da u buzetskom SDP-u nema značajnijih raslojavanja, da će i dalje ostati jaka oporbena stranka i da ga to neće uzdrmati, rekao je Majcan, pojašnjavajući daljnju proceduru, naglasio je da će nakon što se na današnjoj stranačkoj konvenciji prihvati ostavka, uslijediti raspisivanje izbora.

Buzetski SDP na zadnjim lokalnim izborima polučio je dobar rezultat povećavši broj vijećnika za sto posto, a zajedno s koalicijskim partnerom i nezavisnim vijećnikom ima pet vijećnika i u Gradskom vijeću Buzeta djeluje kao oporbeni blok. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter