Predsjednik obrtnika reklamira jedan racunovodstveni obrt

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnici rovinjskih obrta i tvrtki za pružanje racunovodstvenih usluga upoznali su nas s nesvakidašnjim postupkom predsjednika rovinjskog Udruženja obrtnika (UO) Gracijana Svica.

On je naime na adrese svih rovinjskih obrtnika uputio preporuku da racunovodstvene usluge povjere obrtu Revera Cunsulting Davora Bajica. Rijec je o obrtu koji je za rovinjske ugostitelje preko udruge organizirao poslovno savjetovanja o provodenju mjera HACCAP.

Slijedom toga Svic je u svom dopisu ustvrdio da izmedu obrtnicke udruge i Revere vec postoji dobra poslovna suradnja pa ju je preporucio i za druge usluge poslovnog savjetovanja, a posebno za vodenje racunovodstvenih usluga.

Reakcija ostalih tvrtki i obrta koji se bave slicnom djelatnošcu je bila burna. O tome su upoznali Agenciju za tržišno natjecanja, a uputili su i protestni dopis Hrvatskoj obrtnickoj komori.

Racunovode porucuju Svicu da se kvaliteta stvara na tržištu, a ne preporukama, jer oni koji preporucuju s kim poslovati ili su u Salzburgu ili u Remetincu.

Predsjednik HOK-a Istre Mario Paliska rekao nam je da smatra da nastali kratki spoj treba razriješili na Upravnom odboru rovinjskog udruženja, a ako eskalira, ukljucit ce se i HOK.

Svic, koji je i predsjednik rovinjskog HDZ-a te gradski vijecnik, kaže da je postupio po zakljucku Upravnog odbora rovinjskog Udruženja obrtnika. Bajic se naime obratio udruženju s molbom da ga preporuci obrtnicima. Buduci da su s njim imali dobrog iskustva prilikom prethodne suradnje, UO je prihvatilo njegovu inicijativu.

Ni Bajic ne vidi da se u postupku pogriješilo. Kaže da je nakon duge suradnje s Udruženjem obrtnika od UO-a zatražio da mu da preporuku za vodenje racunovodstva. Do sada nije vodio racunovodstvo ni za jednog rovinjskog obrtnika pa ne vjeruje da ce nakon ove halabuke dobiti neki posao. (A. POKRAJAC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter