Predsjednik Marino Deković o problemu terasa

(N. ORLOVIĆ RADIĆ)
(N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Udruženje obrtnika grada Rovinja ima novo vodstvo. Koncem prošlog mjeseca na čelnu je poziciju predsjednika imenovan Marino Deković (dosadašnji predsjednik Ceha rovinjskih ugostitelja), koji je zamijenio Gracijana Švića, koji je tu funkciju obavljao posljednjih dvanaest godina.

Promjena nije zahvatila potpredsjednika Udruženja, te ju nastavlja obnašati Gordan Trojanović (zadužen i za Ceh poljodjelstva i slatkovodnog ribarstva); kao ni Vladu Cvitića, starog-novog predsjednika Ceha proizvođača. Na čelnoj poziciji Ceha graditeljstva je Tomislav Peharda (umjesto Josipa Tomišića); Damir Cerin novi je predsjednik Ceha uslužnih djelatnosti (bivši je bio Mario Okret), dok će Ceh ribarstva pokrivati Sandro Quarantotto, umjesto Domenica Benussija.

Mogućnosti svih cehova

Nema promjena u Cehu frizera i kozmetičara na čijem čelu ostaje stara-nova predsjednica Claudia Savić Seifert, ali će zato umjesto Milovana Gržinića, Ceh prijevoznika imati Roberto Vellico, a Ceh trgovačkih djelatnosti Gordan Šturman, umjesto Branka Subotića.

Po riječima novoizabranog predsjednika Udruženja obrtnika Rovinja, Marina Dekovića, jedan od osnovnih zadataka novog vodstva je bolje upoznavanje s mogućnostima i konkretnim radom svih cehova.

- Upravi odbor treba detektirati probleme (ukoliko ih ima) i pozabaviti se njihovim rješavanjem. Naravno, i u suradnji s Gradom i nadležnim institucijama, poručio je Deković i već za četvrtak, 12. u službenim prostorijama Udruge najavio sastanak Ceha ugostitelja na temu poskupljenja terasa.

Problem terasa

Podsjećamo, Gradsko je vijeće na jednoj od posljednjih sjednica izglasalo poskupljenje terasa, ali i izmjenu gradskih zona (o kojima ovisi i visina naknade). Po njoj, cijene trasa za pojedine ugostitelje više su i do 70 posto, odnosno i 100 i više posto ukoliko je došlo i do promjene zone, s čime se Udruženje nije složilo.

Oni su, naime, sukladno vremenu i trenutku u kojem svi živimo predlagali poskupljenje terasa za deset posto, odnosno ne mijenjanje ugostiteljskih zona. Posljednjih dana, od kada su na adrese ugostitelja počele stizati i prve (više) uplatnice i njihovo je  nezadovoljstvo glasnije. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter