Predsjednik laniškog vijeća HDZ-ovac Vladimir Žmak


Na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Lanišća za predsjednika je izabran HDZ-ovac Vladimir Žmak. Potpredsjednici su Ivan Vratović (lista IDS - HNS) i Dino Sušanj (Kandidacijska lista grupe birača nositelja Nevena Mikca).

Lista IDS-HNS ima tri vijećnika, HDZ dva, a toliko ih ima i nezavisna lista Nevena Mikca. Nezavisni su u prethodnom mandatu postigli dogovor s HDZ-om tako da je i bivši predsjednik Vijeća bio iz te stranke. Dogovora je izgleda bilo i sada, no HDZ-ovca Žmaka su ovog puta podržali i vijećnici s liste IDS-HNS.

Sjednicu je otvorio Vitomir Černjul iz županijskog Ureda državne uprave. S obzirom na to da je Neven Mikac izabran za načelnika, u vijećničke klupe umjesto njega sjest će prvi sljedeći neizabrani kandidat s te liste Aleksandar Čendak.

Novi saziv tako čine Dino Sušanj i Aleksandar Čendak s nezavisne liste, Vladimir Žmak i Grgo Mejak s liste HDZ-a i nadalje Ivan Vratović, Tomislav Čendak i Melita Božić s liste IDS-HNS (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter