Predsjednik labinskih Laburista podnio ostavku

William Negri (R. SELAN)
William Negri (R. SELAN)

William Negri jučer je podnio neopozivu ostavku na dužnost predsjednika gradskog ogranka Hrvatskih laburista - stranke rada, a odluku o svom mandatu gradskog vijećnika prepustio Nansi Tirelli, koja mu je to mjesto ustupila odlazeći na mjesto saborskog zastupnika.

- Uzimajući u obzir rezultate izbora za EU Parlament i situacije u ogranku proteklih nekoliko mjeseci, nisam zadovoljan radom, kako svojim, tako i članstva. Došlo je do razmimoilaženja u provedbi osnovnih ideja i ciljeva ogranka, a naše aktivnosti u proteklom razdoblju Predsjedništvo stranke i županijske podružnice nisu dovoljno valorizirali. Preuzimam kompletnu odgovornost za nastalu situaciju i zato podnosim ostavku, objasnio je na konferenciji za novinare.

Očekuje da će Tireli, vršiteljica dužnosti predsjednika stranke, sljedećeg tjedna sazvati izvanrednu izbornu skupštinu na kojoj će biti izabran novi predsjednik ogranka i novi Izvršni odbor budući da su sadašnji članovi također najavili ostavke.

Premda smatra da ogranak nije ostvario zacrtane rezultate, ipak je istaknuo njegova postignuća. Veli da su polučili 40 posto glasova u korist kandidata koji su osvojili vijećnička mjesta u Skupštini Istarske županije, osvojeno je jedno vijećničko mjesto od ukupno četiri osvojena u istarskim jedinicama lokalne samouprave, sa svojim kandidatom sudjelovao je u timu koji je lani osvojio jedan mandat u Europskom parlamentu, a na njegov je prijedlog ostvarena mogućnost besplatnih obroka potrebitima u gradu i riješeno nekoliko pitanja vezanih uz razvoj turizma. Osvrćući se na kritike da nije dovoljno oporben, odnosno da je ponekad digao ruku u korist vladajuće koalicije, Negri je kazao da njegov stil rada nije kritizerstvo nego promišljanje u korist građana.

Labinski ogranak Hrvatskih laburista ima šezdesetak članova, koji su dobrim dijelom Negrijevi suradnici s njegove bivše Nezavisne liste "Nova snaga - Forza nuova" zahvaljujući kojoj je u prošlom sazivu Gradskog vijeća također obnašao dužnost vijećnika.

Tireli: To je demokracija kakvoj težimo

- Negrijevo preuzimanje odgovornosti za nekvalitetnu komunikaciju unutar ogranka i neodrađeni posao je za svaku pohvalu jer je, kao i ostavka predsjednika stranke Dragutina Lesara, primjer demokracije kakvoj Hrvatski laburisti teže. Izborna skupština ogranka neće biti skoro sazvana jer sada po stranačkom poslovniku predsjednik podružnice treba odrediti povjerenika, koji će zatim raspustiti tijela ogranka i sazvati izbornu skupštinu. Nakon toga će ogranak odlučiti što s mandatom u Gradskom vijeću, komentirala je Nansi Tireli Negrijev potez.

Ako ogranak odluči da Negri treba odstupiti i s vijećničkog mjesta, sljedeći kandidat na gradskoj listi Laburista je Edina Okanović. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter